Kananugeteilla ja ranskanperunoilla 15 vuotta elänyt tyttö joutui sairaalaan

15 vuotta pelkillä kananugeteilla ja ranskalaisilla elänyt tyttö kiidätettiin Iso-Britanniassa sairaalaan vakavien hengitysvaikeuksien takia.

Iso-Britannian Birminghamissa asuva 17-vuotias Stacey on elänyt 15 vuotta pelkillä kananugeteilla sekä ajottaisilla ranskanperunoilla. Daily Mail -lehden mukaan syynä sairaalareissuun oli anemia, sekä pahasti turvonneet kielen verisuonet. Tyttöä lääkittiin muun muassa tehokuurilla vitamiineja, sillä kasviksia ja hedelmiä 15 vuotta karttanut tyttö kärsi muiden oireiden lisäksi myös vakavasta vitamiinivajeesta.

Lääkärit ovat varoittaneet tyttöä useasti tämän epäterveellisen ja äärimmäisen yksipuolisen ruokavalion vaaroista, mutta nugetteihin mieltynyt tyttö ei ole toistaiseksi suostunut muuttamaan ruokavaliotaan terveellisempään suuntaan.

Lääkärit pelkäävätkin nyt Staceyn terveyden puolesta. Staceyn päivittäin nauttimat kananugetit sisältävät runsaasti kovaa rasvaa ja suolaa, jotka nostavat verenpainetta ja heikentävät kehon luontaista vastustuskykyä. Runsaan rasvan ja suolan nauttimisella on todettu olevan yhteys myös sydän- ja verisuonitauteihin.

Lähteet: Daily Mail, Iltalehti

Riika Nykänen/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja