Kananmunien paistaminen oikeaoppisesti – älä sorru näihin virheisiin!

Kananmunan paistamisessa kannattaa välttää yleisiä sudenkuoppia.

Paistetut kananmunat ovat mitä parhainta ruokaa vaikka aamiaispöytään. Jos haluat täydellisiä munia, älä tee näitä virheitä.

1. Älä pudota kananmunaa korkealta

Monet haluavat nauttia paistetun kananmunansa niin, että keltuainen jää munan keskelle kokonaiseksi ja juoksevaksi. Älä siis riko kananmunaa liian korkealta pannulle, vaan anna sen liukua kevyesti pannun reunaa pitkin.

2. Varo liian kuumaa pannua

Jos paistinpannusi on liian kuuma, kananmunan reunat muuttuvat helposti rapeiksi ja ruskeiksi. Tämä pilaa paistetun kananmunan hennon maun.

3. Kananmunaa ei kannata heitellä

Kun on aika kääntää kananmuna pannulla, älä tee sitä liian hätäisesti esimerkiksi heittämällä. Käännä kananmuna hellästi ja varovasti, niin saat lopputuloksena tasaisen ja kauniin annoksen.

4. Tarttumaton pinta on paras

Valitse kananmunanpaistoon pannu, jonka pinta on tarttumaton. Myös valurautapannu käy. Jos sinulta ei löydy kumpaakaan näistä, muista käyttää paistamisessa ekstrapaljon öljyä tai voita. Muuten et saa kananmunaa ehjänä kaavittua pois pannulta.

5. Älä paista liikaa

Jos paistat kananmunaa liikaa, siitä tulee inhottavan ruskea ja koostumukseltaan kova sekä sitkeä. Kananmunan kuuluu olla pehmeä, valkuaisen kiinteä ja keltuaisen juokseva. Täydellisen kananmunan paistamiseen menee yleensä kolmisen minuuttia.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat