Kanadalaismiehen 40 päivän dieetti: Luopui ruoasta – juo pelkkää olutta

Kanadalainen olutbloggari päätti tarttua haasteeseen ja kokeilla elämistä pelkän oluen voimalla.

– Edessäni on tuopillinen olutta, joka poikkeaa suuresti aiemmin maistamistani oluista. Olut on teoriassa tuplabock, mutta se on pantu suurella määrällä kauraa. Lopputuloksena oluesta on muodostunut todella paksua. Kun sitä kaataa lasiin, se jää valumaan lasin reunoille. Olen juonut pirtelöitä, jotka ovat olleet nestemäisempiä kuin tämä. Olutta voisi kutsua melkein nestemäiseksi ateriaksi, kuvailee kanadalaistoimittaja Jordan St. John.

Toimittajan ystävälle, olutbloggari Chris Schryerille kyseisen juoman paksu koostumus on pelkästään hyvä uutinen. Schryer on nimittäin nauttinut tätä, itse panemaansa olutta viimeisen 19 päivän ajan aamiaiseksi, lounaaksi ja illalliseksi. Kanadalainen olutbloggari päätti luopua hetkeksi kokonaan kiinteästä ruoasta testatakseen 1600-luvun munkkien 40-päiväistä paastoa. Baijerin munkkiluostareissa pantiin tuolloin samantyylistä tuplabock-olutta, jota munkit joivat paaston aikana. Olutpaastonsa aikana Chris Schryer raportoi tunnettuun Toronto Beer Blog -blogiinsa tuntemuksiaan ja pohtii samalla suhdettaan kristinuskoon.

Olut sisältää tarvittavat vitamiinit

Kanadalaistoimittaja Jordan St. John tapasi paastoavan ystävänsä, kun tämä oli ollut paastolla viikon ajan. Tässä vaiheessa Schryer ei ollut vielä väsynyt oluenjuontiin. Tehtävää helpottaa se, että Schryer saa kuitenkin juoda oluen lisäksi esimerkiksi vettä. Olutbloggarin itse panema tuplabock sisältää myös tarkoituksella suuren määrän kauraa. Näin Schryer saa tarvitsevansa määrän vitamiineja, proteiineja sekä sokereita.

– Ajattelin ensin, että laitamme juomaan myös merilevää, Schryer kertoo ja on samalla helpottunut, ettei suunnitelma toteutunut.

Pitkistä paastopäivistä selviäminen vaatii "aterioiden" tarkkaa tasapainottamista. Schryer juo aamupalaksi 341 millilitraa olutta, saman määrän lounaalla ja illallisella 650 millilitraa. Jotta verensokerit eivät tyystin romahda, mies nauttii oluthetkien välissä hieman omenamehua ja lievästi sokeroitua teetä. Schryer ei ole päivien aikana päihtynyt, sillä hän juo myös litrakaupalla vettä pysyäkseen nesteytettynä. Voisi kuvitella, että olutpaasto olisi olutbloggarin suurin unelma, mutta helppoa se ei ole kokiksi kouluttautuneelle miehelle ollut. Schryer joutuu joka päivä kokkaamaan lapsilleen ja houkutus ruoan maistamiseen on suuri.

– Tämä olisi tosin huomattavasti vaikeampaa, jos minut olisi eristetty yksin johonkin mökkiin. Siellä pystyisin helposti huijaamaan.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat