Kamil Kreps toi Kärpille lohtua

Kamil Krepsin mainio peli ja onnistuminen voittomaalikilpailussa toivat Kärpille 4-3-voiton SaiPa:sta jääkiekon SM-liigassa.

Voitosta huolimatta Kärpiltä jäi yksi piste ottamatta, sillä SaiPa tuli kolmannessa erässä tasoihin kahden maalin takaa. Jarno Koskiranta ja Dale McTavish onnistuivat alle kahden minuutin sisään.

Jokainen piste on Kärpille tärkeä pudotuspeleihin pääsemiseksi.

- Hyvä lisäpiste kaikkien vaiheiden jälkeen. Olemme aikatauluamme jäljessä, ja otteemme ovat liian vuoristoratamaisia pelin sisällä, Kärppien valmentaja Hannu Aravirta sanoi.

Kärppien kaikki kaikessa oli nuoren Miikka Salomäen johtama kolmosketju, joka vastasi Kärppien kaikista maaleista. Laitahyökkääjäksi siirretty Kreps keräsi tehot 1+2. Toisella laidalla viiletti Joonas Donskoi.

SaiPan päävalmentaja Ari-Pekka Selin kritisoi rajusti tuomareiden toimintaa kolmannessa erässä ja jatkoajalla, jolloin SaiPalle vihellettiin neljä jäähyä Kärppien kahta vastaan.

- Oltaisiin pärjätty viimeinen erä ilman päätuomareita. Johan yleisökin alkaa nauraa tuollaiselle linjattomuudelle. Törkeätä suorastaan, Selin ihmetteli.

Kärpät-SaiPa 4-3 vl (2-0, 1-1, 0-2, 0-0, 1-0)

1. erä: 7.49 Kamil Kreps (Jan Snopek) 1-0, 17.06 Miikka Salomäki (Kreps) 2-0.
Jäähyt: 7.58 Snopek K 2 min, 12.02 Ville Pokka K 2 min, 13.09 Vladimir Sicak K 2 min, 20.00 Per Savilahti-Nagander S 2 min.

2. erä: 33.29 Jesse Saarinen 2-1, 39.59 Mikko Lehtonen (Kreps) 3-1.
Jäähyt: 23.11 Salomäki K 2 min, 28.55 Brian Salcido S 2 min, 31.27 Snopek K 2 min, 34.50 Jarno Koskiranta S 2 min.

3. erä: 47.22 J Koskiranta (Mikko Pukka-Tero Koskiranta) 3-2, 48.57 Dale McTavish (Tyler Redenbach-Joni Tuominen) 3-3.
Jäähyt: 42.28 Salcido S 2 min, 42.28 Timo Helbling K 2 min, 56.19 Tuominen S 2 min.

Jatkoaika: Maaliton.
Jäähyt: 62.37 Jarno Lippojoki S 2 min, 62.51 Richard Lintner S 2 min, 63.11 Sicak K 2 min.

Vom-kilpailu: 65.00 Kreps 4-3.

Jäähyt yhteensä: Kärpät 7x2 min=14 min, SaiPa 7x2 min=14 min.

Torjunnat: Petri Koivisto K 10+9+7+1=27, Jere Myllyniemi S 9+10+12+1=32.

Tuomarit: Jukka Hakkarainen-Tom Laaksonen (Timo Malinen-Teemu Sorakangas).

Yleisöä: 5 459.