KalPa-vahti jätti joukkueensa luvatta – kuopiolaisseura vaatii pelaajalta korvauksia sopimusrikkomuksesta

KalPan maalivahti Matej Machovsky on rikkonut osapuolten välistä pelaajasopimusta poistumalla luvatta seuran toiminnasta.

KalPa tiedotti perjantaina, että Machovsky on oma-aloitteisesti poistunut seuran toiminnasta luvatta ja täten rikkonut KalPan ja tshekkivahdin kauden 2022-23 kattavaa pelaajasopimusta.

– Hän on poistunut seuran toiminnasta. Työsopimuksissa on terveenä ollessaan velvollisuus suorittaa sovittua työtä. Hän ei ole sitä suorittanut, KalPan toimitusjohtaja Toni Saksman avaa MTV Urheilulle.

KalPa aikoo vaatia pelaajaltaan korvauksia.

– KalPa tulee vaatimaan sopimusrikkomuksesta vahingonkorvausta eikä KalPa tule sallimaan pelaajan siirtoa toiseen seuraan, ennen kuin pelaaja on suorittanut vahingonkorvauksen sopimusrikkomuksesta, seuran tiedotteessa todetaan.

KalPa on lähettänyt Machovskyn agentille kirjallisen korvausvaatimuksen sopimusrikkomuksesta johtuen. Korvausten suuruutta Saksman ei suostunut kommentoimaan.

– Tässä on kommunikoitu asiaa hänen agenttiensa kautta. Olemme tuoneet rikkomuksen heille kirjallisesti tietoon. 

– Pallo on pelaajalla. Mikäli hän haluaa päästä ammattiaan harjoittamaan, odotamme, että saamme korvauksen tilillemme. Tulemme siihen asti tekemään kaikkemme, että saamme oikeudenmukaisen korvauksen, Saksman toteaa.

29-vuotias tshekkivahti on pelannut tällä kaudella 13 ottelua torjuntaprosentilla 87,80. Machovsky on jäänyt nokkimisjärjestyksessä vahvaa kautta pelaavan Juha Jatkolan taakse.

Tshekkivahdin lähtö aiheuttaa vipinää myös KalPan toimistolla, sillä joukkue tarvitsee nyt kipeästi täydennystä maalivahtiosastolleen.

– Kyllä, me kartoitamme loppukaudeksi toista maalivahtia, Saksman sanoo.

Juttua päivitetty klo 13.19: Lisätty toimitusjohtaja Toni Saksmanin kommentit.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja