Kallis kahvi helposti pilalle – ethän tee näitä virheitä?

Hyvänkin kahvin saa pilattua likaisella kahvinkeittimellä, muistuttavat Martat.

Kuinka usein sinä muistat puhdistaa kahvinkeittovälineesi? Likainen kahvinkeitin ja kannu voi pilata hyvän kahvin maun

– Kahvista jää sekä pannuun että suodattimeen rasvaa, joka kannattaa pestä pois säännöllisesti. Pelkkä vesihuuhtelu ei riitä, muistuttavat Martat.

Pese kahvinkeittimen osat säännöllisesti

Marttojen mukaan kahvikannu ja suppilosuodatin tulisi puhdistaa aina käytön jälkeen kuumaa vettä sekä astianpesuainetta tai ruokasoodaa käyttäen. Kahvinkeittimen vesisäiliö on myös hyvä puhdistaa säännöllisin väliajoin astianpesuaineella ja esimerkiksi pulloharjaa apuna käyttäen. Muista kuitenkin, ettei kahvinkeitin saa tällöin olla kiinni sähköverkossa. Kahvinkeittimen säiliöitä ei saa myöskään pestä liian voimakkailla pesuliuoksilla. Pesun jälkeen keittimellä kannattaa Marttojen mukaan keittää 2-4 kannullista puhdasta vettä

Kahvinkeittimeen kertyy pikku hiljaa kalkkisaostumaa, joka täytyy puhdistaa säännöllisesti. Puhdistusta voi Marttojen mukaan kokeilla ensin vedellä laimennetulla väkiviinaetikalla. Tarvittaessa voit hankkia kaupasta myös kalkinpoistoainetta. Muista, että etikka ja kalkinpoistoaine eivät välttämättä sovi kaikille keittimille.

Varo yleisiä kahvimokia

1. Älä kaada kahvia paketista suoraan säilytysrasiaan

Puolet kahvin aromeista häviää. Jos purkkia ei ole puhdistettu välillä esimerkiksi ruokasoodalla, pilaavat purkkiin jääneet vanhat kahvirasvat uuden kahvin maun.

2. Älä säilytä kahvia liian lämpimässä.

Optimaalisin säilytyspaikka on jääkaapiissa tiiviissä purkissa.

3. Älä pilaa hyvää kahvia likaisella kahvinkeittimellä

4. Älä tee kahvista korkeaa kekoa suodatinpussiin

Levitä kahvi tasaisesti suodatinpussiin mitan avulla. Älä heiluta käsin, ettei kahvia pääse suodatinpussin pieniin rakosiin.

5. Älä jätä kahvia seisomaan liian pitäksi aikaa.

Kahvi on hyvää tarjottavaksi 30 minuutin ajan keittämisestä

Lue myös:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja