Kalle Rovanperä sadatteli ulosajoaan: "Tyhmä virhe"

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kehuu vuolaasti suojattinsa Kalle Rovanperän ajamista:"Todella upea suoritus" 3:55
Tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kehui Kalle Rovanperän suoritusta torstain erikoiskokeiden jälkeen.

Yli minuutin kärjestä Monte Carlon rallin kuudennella erikoiskokeella jäänyt Kalle Rovanperä piti tekemäänsä virhettä tyhmänä.

Rallia perjantain ensimmäisen EK:n jälkeen johtanut Rovanperä putosi kokonaistilanteessa viidenneksi, kun hän suistui ulos tieltä toista kertaa päivän aikana ajetulla pätkällä.

– Tein virheen pätkän alussa. Siinä oli todella mutainen leikkaus. Menetin auton hallinnasta leikkauksessa, ja päädyimme pellolle. Meidän piti pakittaa ja löytää sieltä pois, joten menetimme siinä paljon aikaa. Se oli tyhmä virhe, Rovanperä harmitteli 47 sekunnin tappiotaan.

Lumirenkailla iltapäivällä liikkeelle lähteneet Toyotat liukastelivat likaisella tiellä enemmänkin, kun Sebastien Ogier hukkasi niin ikään yli puoli minuuttia yhdellä EK:lla.

– Rengasrikko. Siellä on niin paljon reunakiviä, että on vaikea tietää, missä ajolinja menee. Tiesimme, että nämä renkaat ovat todella heikkoja rikkoutumiselle, ja valitettavasti se tapahtui jo nyt, Ogier kommentoi uuden rengastoimittajan Pirellin renkaita.

Sen sijaan Elfyn Evansilla menee lujaa. Walesilainen pitää Toyotalle kärkipaikkaa 20,4 sekuntia Hyundain Ott Tänakin edellä.

Lue myös:

    Uusimmat