Jari-Matti Latvala paljastaa syyn Kalle Rovanperän salaamalle rangaistukselle: "Hän oli ehkä rauhallisempi kuin minä"

3:55
Jari-Matti Latvala antoi vuolaat kehut Kalle Rovanperälle torstain avauspäivästä Monte Carlossa.

Kalle Rovanperä ei halunnut kertoa tarkemmin syytä tekniselle vialle, jonka takia hän myöhästyi perjantain toisen erikoiskokeen lähdöstä, mutta Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kertoo syyn Monte Carlon rallin rangaistukselle.

Rovanperälle tuomittiin kymmenen sekunnin aikasakko, kun hän myöhästyi lähtöpaikalta EK4:lla. Suomalaiskuskille oli tullut siirtymätaipaleella tekninen vika, jota hän jäi selvittämään kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa.

Huoltotauolla Rovanperä kertoi, ettei myöhästynyt pahasti, mutta kuitenkin riittävästi. Tarkempaa selitystä hän ei voinut antaa.

Tallipäällikkö Jari-Matti Latvala ei sen sijaan kainostellut kertoa tapahtuneesta.

– Periaatteessa siinä syttyi vain yksi varoitusvalo kojelautaan. Normaalisti se käynnistää pienen paniikin, kun ei tiedetä, mikä se on, Latvala kommentoi WRC Liven lähetyksessä.

– He olivat sitten yhteydessä tiimiin ja onnistuivat resetoimaan valon. Se otti vähän enemmän aikaa kuin odotimme, ja kun tekee töitä pienen ongelman kanssa, unohdat, miten nopeasti aika kuluu. Se oli vaan pieni ongelma.

Latvala kertoo tunnelman kiristyneen myös langan toisessa päässä, kun lähtö EK4:lle oli lähellä. Rovanperää tilanne ei tuntunut stressaavan.

– Hän oli ehkä rauhallisempi kuin minä, koska minulla meni tunteet ylös ja alas, Latvala nauroi.

– Tiedän kuskina, että kun sinulla on pieni ongelma, ja olet käynyt sitä kyllä läpi insinöörien kanssa, että mikä on varotoimenpide, mutta sitten olet vähän jännittynyt, unohdat aina, mitä noissa hetkissä täytyy tehdä. Sitten täytyy soittaa ja käydä ne asiat uudelleen läpi, Latvala jatkoi.

Rovanperä johti rallia vielä aamun EK3:n jälkeen, mutta on sen jälkeen pudonnut vähitellen alaspäin. Iltapäivän aluksi hän ajoi ulos kuudennella pätkällä ja putosi viidenneksi yli minuutin päähän rallia johtavasta Toyotan Elfyn Evansista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja