Kalervo Kummolan ja René Faselin kannat ajautuivat ristiriitoihin: "Mielipiteet olleet kuin ääripäät"

3:35
Kalervo Kummola kommentoi Valko-Venäjän MM-isännyydestä käydyn keskustelun vaiheita MTV Urheilulle 18.1.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n johtokaksikko René Fasel ja Kalervo Kummola ovat olleet harvinaisen voimakkaasti eri linjoilla Valko-Venäjän MM-isännyydestä käydyssä kädenväännössä.

Fasel halusi viimeiseen asti katsoa mahdollisuutta, että kevään MM-kisat olisi pystytty pelaamaan Valko-Venäjällä. Kummola oli jo varhaisessa vaiheessa sitä mieltä, ettei kisoja voida järjestää maan tulehtuneen ihmisoikeustilanteen takia.

Voimakaksikko on johtanut IIHF:ää jo vuosikymmenten ajan, mutta näin pahasti vastakkain heidän kantansa eivät ole useinkaan menneet.

– En tiedä, ovatko henkilöt niinkään olleet vastakkain, vaan mielipiteet ovat olleet vastakkaiset. Sitä joskus sattuu. Tässä asiassa meikäläisen ja René Faselin mielipiteet ovat olleet kuin ääripäät suurin piirtein, Kummola kommentoin MTV Urheilulle.

– Ymmärrän toisaalta hänenkin kantansa, että kun kisat sinne on annettu, niin hän halusi katsoa sitä loppuun asti, mutta aika katastrofaalisissa tunnelmissa ne sitten jouduttiin sieltä siirtämään. Se oli varmasti ihmisoikeuskäsitteen kannalta hyvä asia, että näin tapahtui, Kummola lisää.

Fasel joutui myrskynsilmään vierailtuaan presidentti Aljaksanr Lukashenkan luona Minskissä keskustelemassa kisojen siirtämisestä. Kummola totesi tapauksen jälkeen, ettei IIHF:ssä kukaan ainakaan riemuinnut matkasta.

Sen enempää riitoihin hän ei ole Faselin kanssa joutunut.

– Emme me Faselin kanssa muuten hirveästi riitele. Tämä prosessi on aika lailla käyty jo tiedotusvälineissä läpi, että ei siinä mitään uutta.

Nyt Fasel ehti jo julistaa, että IIHF on päättänyt pelata kisojen molemmat alkulohkot – annettiin ne sitten Latviaan tai Slovakiaan – yhdessä kaupungissa. Kummolaan mukaan näin ei kuitenkaan ole päätetty.

– Yleinen mielipide oli se, että pelattaisiin yhdellä paikkakunnalla, mutta mitään päätöksiä ei tehty sen suhteen, (toisin kuin) Fasel jossain väitti eilen, Kummola totesi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja