Kalervo Kummola: Ottaa päähän, jos tulee aiheetonta kritiikkiä

Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola on ylpeä tasosta, johon Suomi on lajissa vuosien saatossa noussut. Juuri nyt Suomi odottaa kuumeisesti vuoden 2012 MM-kilpailuja.

Suomalaisen jääkiekon tasossa ei ole moitteen sijaa. Mestaruuksia maahamme ei ole kuitenkaan sitten vuoden 1995 saatu. Tässä on kysymys, joka mietityttää varmasti jokaista lajin kannattajaa.

Kalervo Kummola muistuttaa, että Suomi on ilman mestaruuksiakin yhä huipulla.

− Olemme olleet monta kertaa finaalissa. Kuka sen milloinkin voittaa, on usein pienestä kiinni. Esimerkiksi Jarkko Niemisellä on samanlainen tausta: yhdeksän kertaa finaalissa, ja yksi voitto.

− En tiedä, olisiko meillä vielä tarpeen kulttuurissa sellaiseen oppimiseen voittamisesta, Kummola pohtii.

Myös aiheetonta kritiikkiä tulee

Jääkiekko on laji, joka herättää yleisössä voimakkaita tunteita. Häviön jälkeen haussa on syntipukki, jonka harteille epäonnistuminen kaadetaan.

Myös Kalervo Kummola on saanut toimenkuvansa myötä osansa.

− Joskus ottaa päähän, jos tulee aiheetonta kritiikkiä. Mutta ei se nyt paljoa hetkauta, sen verran on tullut kaikenlaista. Puheenjohtajan hommiin kuuluvat sekä kivat että ikävät asiat; ei vastuuta voi paeta.

− Kyllä minä olen aika ylpeä siitä, mille tasolle Suomi on noussut, Kummola lisää.

Joukkueiden sisäisiin asioihin Kummolan ei työssään tarvitse juurikaan puuttua.

− Maajoukkueiden kanssa meillä on hyvät välit. Istun johtoryhmän kanssa muutaman kerran vuodessa. Käymme asioita etukäteen läpi, eikä tänä päivänä tule kovin usein yllätyksiä.

Koko kansan kilpailut

Vuodet 2012−2013 ovat tärkeitä ajankohtia Suomen jääkiekolle. Tuolloin Suomi isännöi yhdessä Ruotsin kanssa jääkiekkohistorian ensimmäisiä jaettuja MM-kilpailuja. Vuonna 2012 päävastuu on Suomella.

− Kyllä täällä odotellaan kaikkien aikojen kisoja. Olemme suunnitelleet koko kansan kilpailuita, jotka näkyvät muuallakin kuin Hartwall Areenalla. Suomen suurimpien paikkakuntien jäähalleissa sekä toreilla ja turuilla tulee tapahtumaan kaikenlaista, Kummola kertoo.

Tähän asti järjestelyt ovat menneet suunnitellusti. Hartwallille on jo myyty pieni fanikatsomo, varsinainen lipunmyynti alkaa viikkoa ennen Bratislavan kisoja keväällä 2011.

− Neljä viikkoa sitten saimme muutettua otteluohjelmaa. Palaamme vanhaan, eli pelaamme kahdessa lohkossa, kun ennen pelattiin neljässä. Tällä tavoin tiedämme pelit etukäteen vuotta aikaisemmin, Kummola kertoo muutoksen hyödyistä.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja