Kalapannu 19.6.2001

toim. Sari-Leena Heilanen

Kalapannu

6-8 keitettyä uutta perunaa
4 kevätsipulia
200g kesäkurpitsaa
1 punainen paprika
100g tuoreita herkku- tai siitakesieniä tai keltavahveroita
1/2 kg nahattomia kalafileitä ( esim. ahventa, lohta, haukea )
2,5 dl creme fraicea
1 rkl sinappia
4 rkl hienonettua tuoretta tilliä
4 ruisleipäsiivua
3-2 rkl voita
suolaa ja valkopippuria

Leikkaa kalafileet, vihannekset ja sienet suupaloiksi. Laita pinnoitetulle pannulle tilkka voita tai öljyä ja anna sen kuumentua hetki. Pane pannulle perunat, sipulit, kesäkurpitsat, paprika ja sienet. Lisää kalapalat ja paista varovaisesti, jotta kalapalat eivät hajoa. Kuumenna smetana erillisessä kattilassa ja lisää tilli. Mausta kalapannu vielä suolalla ja valkopippurilla. Nostele kalapannua lautasille ja nosta smetana nokare päälle antamaan makua. Paista nopeasti leipäviipaleet paistinpannulla voissa ja laita leipääsiivu lautasen sivuun.

Lue myös:

    Uusimmat