Mainos

Kalajoella järjestetään suruhartaus traagisen kuolonkolarin takia – Kuolleiden nuorten omaisille on tarjottu apua koko viikonlopun: "Suru on suuri"

2:28

Kalajoen seurakunnassa järjestetään tiistai-iltana kaikille avoin suruhartaus lauantaiyönä tapahtuneen traagisen kuolonkolarin takia. 

Kalajoella Pohjois-Pohjanmaalla sattuneessa ulosajossa kuoli kolme nuorta ja loukkaantui yksi nuori lauantaina aamuyöllä. Kuljettaja oli syntynyt vuonna 2000, eli hän oli täysi-ikäinen. Kyydissä olleet olivat alaikäisiä, kaikki olivat syntyneet vuonna 2001.

Kuolonkolari on koskettanut laajalti ihmisiä Kalajoella. 13 000 asukkaan kaupungissa ihmiset tuntevat toisensa ja kolmen nuoren kuolema on järkyttänyt paikallisia.

– Väki tuntee toisensa ja tämä koskettaa ja puhuttaa ihmisiä. Huomenna kirkossa on suruhartaus ja meidän puoleen voi kääntyä sitä ennenkin. Kaupunki on avannut kriisipuhelimen, johon myös voi soittaa, Kalajoen seurakunnan kirkkoherra Kari Lauri kertoo.

Perheille tarjottiin apua

Kirkkoherra kuuli itse kuolonkolarista lauantaiyönä aamuneljältä, kun seurakunnan nuorisotyöntekijä soitti hänelle ja kertoi tapahtuneesta.

Seurakunnan henkilökuntaa lähti liikkeelle heti yöllä. Työntekijöitä oli poliisin mukana viemässä suruviestejä kuolleiden nuorten omaisille.

Yhdestä perheestä kuoli kaksi poikaa, sillä henkensä menettänyt kuljettaja ja toinen kuolleista matkustajista olivat veljeksiä.

Kirkkoherra oli itse lauantaina poissa Kalajoelta, mutta sunnuntaina hän tapasi uhrien omaisia.

– Eilen olin itse perheiden luona. Ilman muuta suru on suuri, Lauri sanoo.

Koskettaa erityisesti yhtä koulua

Seurakunnan henkilökuntaa ja kaupungin työntekijöitä on tänään läsnä Kalajoen kouluilla.

Kirkkoherra kävi heti maanantaiaamuna tapaamassa Kalajoen koulutuskeskus Jedun henkilökuntaa. Kolarissa olleet nuoret opiskelivat kyseisessä koulussa, joten tapahtunut koskettaa voimakkaasti erityisesti yhtä koulua paikkakunnalla.

Koulussa järjestetään tänään päivällä yhteinen tilaisuus oppilaille ja henkilökunnalle. Samalla pidetään hiljainen hetki kuolleiden nuorten muistolle.

– Tämä on surullinen asia, joka koskettaa nuoria koulussa. Kun heidän kavereitaan lähtee tällä tavalla, niin se on tietenkin koskettava ja pysäyttävä asia, Lauri kertoo.

– Koulussa pyritään nyt siihen, että aikuiset ovat läsnä ja nuorille annetaan kriisiapua.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja