Mainos

Kaksi suomalaisyritystä kehittivät ratkaisun puhelinten parempaan sisäkuuluvuuteen

Rakentamisen nykyaikaiset ratkaisut aiheuttavat haasteita puhelinten kuuluvuudelle. Tiiviisti toteutetut rakenteet eivät päästä mobiiliverkon signaaleja lävitseen, jolloin puhelimen toiminta sisätiloissa heikkenee.

Signaaleja heikentävät erityisesti selektiivipinnoitetut ikkunat ja betonirakenteet sekä muut metalleja sisältävät rakennustuotteet.

Suomalaisyritysten Finnfoamin ja StealthCasen kehittämä FF-SIGNAL on kehitetty ratkaisemaan kuuluvuusongelmat näissä uusissa ja haasteellisissa olosuhteissa.

FF-SIGNAL-signaalivahvistin on signaalia välittävä passiivinen elementti, joka eristää myös kylmältä ja kosteudelta. Signaalivahvistimella saavutetaan 30-100 kertaa voimakkaampi matkapuhelinsignaalin läpäisy seinärakenteiden läpi, mikä mahdollistaa vaativissakin kohteissa tehokkaat verkkoyhteydet sisätiloissa.

FF-SIGNAL koostuu kahdesta Finnfoamin valmistamasta FF-PIR (polyisosyanuraatti) -eristelevystä (20mm), joiden väliin signaalivahvistin eli antennielementti on sijoitettu. Signaalivahvistin asennetaan rakenteiden sisään, esimerkiksi ikkunan karmien väliin tai betoniseinään ohutrappauksen alle.

FF-SIGNALin toimitukset alkavat helmikuussa 2018.

FF-SIGNAL vastaanottaa saapuvan signaalin tukiasemalta ja kuljettaa signaalit koko pituudeltaan seinän läpi eli ylläpitää ulkopuolen signaalin sisätilaan asunnossa. FF-SIGNAL-signaalivahvistin toimii molempiin suuntiin eli myös sisältä ulospäin. FF-SIGNAL-elementin toimivuus signaalinvälittämisessä on mitattu ja testattu laboratorio-oloissa ja vahvistettu useilla kenttätutkimuksilla, joita on tehty asuntosijoitusyhtiö Kojamon kanssa.

Finnfoam on salolainen vuodesta 1982 lämmöneristelevyjä valmistanut yritys. FF-SIGNALin toinen kehittäjä StealthCase on Nokiasta irronnut startup-yritys.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.