Kaksi rahtilaivaa on törmännyt Pohjanmerellä – yksi kuollut ja neljä kateissa

Meriseuranta näyttää: Näin alukset törmäsivät toisiinsa Pohjanmerellä 0:37
Meriseuranta näyttää: Näin alukset törmäsivät toisiinsa Pohjanmerellä.

Kaksi rahtilaivaa on törmännyt Pohjanmerellä lähellä Saksan Helgolandin aluetta.

Mereltä on löydetty yksi kuollut sekä onnistuttu pelastamaan kaksi ihmistä, kertoo Reuters. Neljä ihmistä on vielä kateissa.

Viranomaiset olettavat, että Britannian lipun alla seilaava rahtilaiva Verity on uponnut törmäyksen seurauksena, kirjoittaa saksalaislehti Bild. Laiva oli matkalla Saksan Bremenistä Englannin Imminghamiin. 

Reuters kertoo Saksan meriviranomaisten tietojen pohjalta, että Verity-aluksella oli seitsemän ihmistä. Tiedossa ei ole, oliko rahtilaivojen kyydissä kuormaa vai ei. 

Viranomaiset etsivät parhaillaan uponneeksi oletettua laivaa. Paikalle on lähetetty muun muassa useita pelastusaluksia ja lentokone. 

Laivat olivat törmäyksen aikaan avomerellä, Bild kertoo.

Tällaisia törmäyksessä olleet laivat ovat

Toinen onnettomuudessa osallisena ollut laiva on Bahaman lipun alla seilaava Polesie, joka oli matkalla Saksan Hampurista Espanjan A Coruñaan.

Verity on 91 metriä pitkä ja 14 metriä leveä rahtilaiva, kun taas Polesie on 190 metriä pitkä ja 29 metriä leveä. 

Saksalaislehti Bildin mukaan rahtilaivojen törmäys tapahtui maanantaiaamuna kello 5 noin 22 kilometriä Helgolandista lounaaseen.

Helgolandin alue sijaitsee Pohjanmerellä, noin 50 kilometriä Saksasta pohjoiseen ja Tanskasta länteen. Se koostuu kahdesta saaresta.

Lue myös:

    Uusimmat