Kaksi nuorta sai sakkoja ravintola Kaivohuoneen joukkotappelusta, kolmannen syyte hylättiin – hakatun nuoren kuolema yhä pimennossa

Kaivohuoneen joukkotappelusta syytetyt käräjillä – MTV Uutiset paikalla 2:01
MTV Uutiset raportoi oikeudesta, kun Kaivohuoneen joukkotappelusta syytetyt olivat käräjillä.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi tänään kaksi ulkomaalaistaustaista nuorta miestä sakkorangaistuksiin heinäkuussa 2020 ravintola Kaivohuoneella tapahtuneesta joukkotappelusta. Joukkotappelun seurauksena kuoli nuori mies, joka oli saanut iskuja päähänsä.

Mies menehtyi noin päivä väkivallantekojen jälkeen. Ketään ei kuitenkaan ole saatu oikeuteen vastaamaan nuoren miehen kuolemasta eikä tänään tuomittuja miehiä syytetty muusta kuin pahoinpitelystä. Heitä ei siis syytetty uhrin kuolemasta.

Asianomistajina nyt käsitellyssä jutussa oli kaksi nuorta miestä, jotka saivat lievempiä iskuja joukkotappelun tuoksinassa.

Yhden syyte hylättiin

Jutussa syytettiin kolmea ulkomaalaistaustaista nuorta miestä Kaivohuoneen ulkopuolella tapahtuneesta pahoinpitelystä, mutta yhden kohdalla oikeus hylkäsi syytteen.

Oikeus tuomitsi 21-vuotiaan miehen pahoinpitelystä 60 päiväsakkoon ja 19-vuotiaan miehen nuorena henkilönä tehdystä pahoinpitelystä 50 päiväsakkoon. 19-vuotias mies oli teon aikaan vielä alaikäinen.

Syyttäjä vaati kahdelle miehistä ehdollista vankeutta ja alaikäisenä tapahtumiin osallistuneelle miehelle sakkorangaistusta.

Oikeus hylkäsi 23-vuotiaan miehen osalta syytteen pahoinpitelystä Kaivohuoneella. Hänet kuitenkin tuomittiin keväällä 2021 tapahtuneista lievästä petoksesta, kahdesta ryöstöstä ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta yhteiseen 7 kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Kaikki syytetyt kiistivät syytteet ja sen, että he olisivat tehneet asianomistajille väkivaltaa.  

Osan henkilöllisyys pimennossa

Oikeudenkäynnin myötä selvisi, että poliisi ei ole saanut selville kaikkien paikalla olleiden henkilöiden henkilöllisyyksiä, eikä myöskään sitä, kenen iskun seurauksena nuori mies lopulta menehtyi. Siksi asiaa ei voida puida oikeudessa.

Nuoren miehen kuolemaa tai siihen johtaneita tapahtumia ei siis ole käsitelty oikeudessa lainkaan.

Tapahtumat alkoivat narikasta

Nuoren miehen väkivaltaiseen kuolemaan johtaneet tapahtumat saivat alkunsa baarin narikassa, Helsingin ravintola Kaivohuoneella heinäkuun alussa 2020.

Uhrin seurue oli ollut poistumassa ravintolasta valomerkin jälkeen, kun entuudestaan tuntematon mies oli lyönyt yhtä seurueen jäsenistä ilman syytä.

Lyöjä oli osa ulkomaalaistaustaisten miesten porukkaa, joka jatkoi toisen miesseurueen haastamista ravintolan ulkopuolella, vaikka nämä yrittivät poistua paikalta.

– Toinen seurue lähti paikalta, mutta hetkeä myöhemmin seurueen jäsenet huomasivat, että ulkomaalaistaustaiset miehet löivät ja potkivat yhtä heidän seurassaan ollutta miestä noin 50 metrin päässä ravintolan ulko-ovesta, vasemmalla puolella, poliisin tiedotteessa kerrottiin tapahtumien jälkeen.

Poliisin mukaan uhrin seurassa olleet miehet olivat yrittäneet mennä väliin, mutta pahoinpitelijät estelivät heitä. Lisäksi ainakin yhtä miestä oli pahoinpidelty, kun hän oli yrittänyt mennä väliin.

Useampi osallisista sai vammoja, ja yksi pahoinpidellyistä menehtyi seuraavana yönä.

Lue myös:

    Uusimmat