Jääkö nuoren kuolemaan johtanut Kaivohuoneen joukkotappelu ikuisesti selvittämättä? "Ei ole saatu selville, kuka antoi kuolettavan iskun"

11:31
Kaivohuoneen joukkotappelu oli esillä MTV:n Uutisaamun Rikostoimittajat-osiossa. Katso video yltä.

Helsingin poliisi ei ole saanut selvitettyä, kuka on vastuussa Helsingin ravintola Kaivohuoneella kaksi vuotta sitten tapahtuneesta väkivallanteosta, jonka seurauksena kuoli nuori mies. MTV:n rikostoimittajat kävivät tapausta läpi Uutisaamussa.

Helsingin käräjäoikeus alkoi puida heinäkuussa 2020 ravintola Kaivohuoneella tapahtunutta joukkotappelua alkuviikosta. Joukkotappelun seurauksena kuoli nuori mies, joka oli saanut iskuja päähänsä. Mies menehtyi noin päivä väkivallantekojen jälkeen.

Ketään ei kuitenkaan ole saatu oikeuteen vastaamaan nuoren miehen kuolemasta.

Sen sijaan kolmea nuorta miestä syytetään nyt pahoinpitelyistä joukkotappeluun liittyen. Asianomistajina on kaksi nuorta miestä, jotka saivat lievempiä iskuja tappelun tuoksinassa.

Nuoren miehen kuolemaa tai siihen johtaneita tapahtumia ei käräjillä käsitellä lainkaan.

Oikeudenkäynnin myötä on selvinnyt, että poliisi ei ole saanut selville kaikkien paikalla olleiden henkilöiden henkilöllisyyksiä, eikä myöskään sitä, kenen iskun seurauksena nuori mies lopulta menehtyi. Siksi asiaa ei voida puida oikeudessa.

Tutkinta jäissä

Nuoren miehen kuoleman osalta tapaus on edelleen poliisin esitutkinnassa. MTV Uutisten tietojen mukaan esitutkinta on kuitenkin jäissä, sillä uutta tutkittavaa ei tällä hetkellä enää ole, eivätkä aiemmat tutkintalinjat ole johtaneet tekijöiden jäljille.

MTV:n rikostoimittajat ruotivat tapausta Uutisaamun Rikostoimittajat-osiossa. Rikostoimittajien mukaan on mahdollista, että tapaus jää kuoleman osalta kokonaan selvittämättä.

Uutisaamu nähdään MTV3-kanavalla joka arkiaamu kello 6.25-9.30 välisenä aikana. 

Ohjelma on katsottavissa myös MTV Katsomossa ja MTV Uutiset Livessä

– Oikeudenkäynti alkoi eikä ole saatu selville, kuka antoi kuolettavan iskun, rikostoimittaja Eetu Ruonakoski sanoo.

Katso koko keskustelu artikkelin yllä olevalta videolta.

Rikostoimittajat puivat keskustelussa myös Vallilan kahden vuoden takaista tappoa, jota käsitellään oikeudessa ehkä pian uudestaan.

Viranomaiset ovat alkaneet epäillä, että teossa mukana ollut ja aiemmin rikosvastuun väistänyt, 14-vuotiaana pidetty nuorukainen onkin todellisuudessa vanhempi, ja hän on myös rikosoikeudellisessa vastuussa nuoren miehen kuolemaan johtaneesta väkivallanteosta.

Uutisaamun Rikostoimittajat-osiossa käydään läpi viikon mielenkiintoisimpia puheenaiheita rikos- ja oikeusjuttujen saralta. Studiossa keskustelemassa on vaihtuva joukko MTV Uutisten rikostoimittajia. Rikostoimittajat kokoontuvat ruutuun kerran viikossa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja