Kaipaatko uutta ystävää? Unohda väkinäiset tuttavuudet ja kokeile näitä vinkkejä

Ystävystyminen tuntuu muuttuvan iän myötä aina vain vaikeammaksi. Onneksi on kuitenkin keinoja, joilla aikuinenkin voi löytää uuden ystävän.

Ihmisiin tutustuminen ja ystävien saaminen on monelle helppoa erityisesti yläkoulu- ja lukioikäisenä ja joillekin vielä jatko-opintojenkin aikaan. Kuitenkin, kun aikuistuu, muuttuu uusien ystävien löytäminen vaikeaksi.

Suurin osa esimerkiksi keskustelupalstojen neuvoista on periaatteessa ihan hyviä, mutta käytännössä ne eivät ehkä toimikaan. Ystäviä kerrotaan löytyvän esimerkiksi kuntosalilta tai muiden harrastusten parista. Todellisuudessa kuitenkin se tyyppi, jonka kanssa käyt monta kertaa viikossa samaan aikaan treenaamassa, jää lähes aina pelkäksi moikkailuasteen tutuksi.

Aikuisten yksinäisyys on yllättävän yleinen ilmiö. Moni joutuu esimerkiksi muuttamaan työn perässä toiselle paikkakunnalle, jolloin vanhat sosiaaliset piirit eivät ole osa elämää enää samalla tavalla kuin ennen. Toisaalta, jotkut kasvavat ystävistään erilleen ilman erityistä syytä ja joillain ei ole juurikaan ollut ystäviä koskaan.

Cosmopolitan keräsi vinkkejä, joiden avulla kiinnostavan ihmisen lähestyminen on huomattavasti luontevampaa kuin ventovieraan seuraan tuppautuminen kuntosalilla.

1. Lähetä viesti jollekin, joka huomioi sinua jatkuvasti sosiaalisessa mediassa. Jos esimerkiksi Twitterissä huomaat jonkun kommentoivan tai tykkäävän twiiteistäsi jatkuvasti, todennäköisesti teillä synkkaisi hyvin myös luonnossa, joten mikset ottaisi häneen rohkeasti yhteyttä?

2. Pyri tutustumaan paremmin ystäväsi kavereihin, joista olet aina pitänyt. Jos saat pintapuolisella tuntemisella hyvän kuvan ihmisestä, luultavasti pidät hänestä sittenkin, kun olette tutustuneet paremmin.

3. Syö yksin ulkona ruuhka-aikaan. Kun ravintolassa on kiire, on myös pöydistä pulaa. Koska yhden hengen pöytiä ei ole, sinulla on isot mahdollisuudet siihen, että joku toinen yksin syöjä tulee kanssasi samaan pöytään. Aloita keskustelu rohkeasti.

4. Oletko aina pitänyt tietystä työkaveristasi? Pyydä häntä töiden jälkeen esimerkiksi lasilliselle tai alkakaa käymään yhdessä jumpassa tai lenkillä. Jos pidätte toisistanne töissä, miksette pitäisi myös vapaa-ajalla?

5. Tee jotain parhaan kaverisi toisen parhaan kaverin kanssa kahdestaan. Te selvästikin viihdytte samanlaisessa seurassa, joten mikset kokeilisi, viihdyttekö myös yhdessä?

6. Tutustu bilekaveriisi bileiden ulkopuolella. Niillä, jotka juhlivat mielellään, on varmasti kavereita, joita tulee nähtyä vain baareissa. Tulette hyvin juttuun aina kun näette ja ehkä jopa puhutte siitä, että pitäisi joskus tavata muissa merkeissä. Asia kuitenkin jää kerta toisensa jälkeen puheasteelle. Mitä jos nyt ottaisitkin puhelimen reippaasti käteen, soittaisit tuttavallesi ja pyytäisit häntä kahville?

7. Jos sinulla on paljon miespuolisia ystäviä, mutta haluaisit myös tyttökavereita, pyydä kavereitasi ottamaan puolisonsa mukaan, kun tapaatte.

8. Yritä panostaa enemmän niihin ystävyyssuhteisiin, jotka sinulla jo on. Vanhojakin ystävyyssuhteita kannattaa vaalia ja etenkin jo viilentynyttä koittaa lämmitellä uudestaan. Pidä kiinni sovituista menoista ja soita ystävillesi hieman useammin. Sitä paitsi luultavasti ystävilläsi on kavereita, joita et tunne, joten jos ystäviesi määrä tuntuu konkreettisesti liian vähältä, ystäviesi kautta on helppo tutustua uusiin ihmisiin.

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös:

    Uusimmat