Mainos

Kaipaa rakasta perheenjäsentään – lemmikkikissa vierailee vuoden ikäisenä menehtyneen Stella-tytön haudalla

Ihmisten ja eläinten väliset siteet voivat joskus olla todella vahvoja. Sen todistaa ainakin tämä pikkutytön ja lemmikkikissan koskettava tarina. 

Heinäkuussa 2016 alle kahden vuoden ikäisen, ruotsalaisen Stellan vanhemmat luulivat heidän tyttärensä sairastuneen tavalliseen flunssaan, mutta pian tytön kunto alkoi heiketä heikkenemistään, kertoo Expressen. Pian vanhemmat joutuivat kuulemaan huonot uutiset, kun lääkärit kertoivat heidän tyttärensä sairastuneen erittäin harvinaiseen, peittyvästi periytyvään sairauteen. Tytön diagnosoitiin kärsivän sairaudesta nimeltä Hemophagocytic lymphohistiocytosis, joka hoitamattomana voi johtaa hyvinkin nopeasti kuolemaan.

Kantasolusiirto oli tytön ainoa vaihtoehto, mutta valitettavasti sopivaa luovuttajaa ei löydetty ajoissa. Tytön viimeisiä päiviä varjostivat vakavat kouristuskohtaukset, pikkuaivojen tulehdus, voimakas turvotus, sokeutuminen ja hengityskoneeseen kytkeminen. Vaikka tyttö taisteli sitkeästi hengestään, mitään ei ollut tehtävissä. Stella nukkui pois 13.7.2016.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Yhteys on säilynyt vaikeasta alusta huolimatta

Tytön vanhemmat, Madeleine Söderman ja Eddy Höglenius, seisoivat viimeiseen asti tyttärensä rinnalla, ja vaikka tyttö ei ole enää heidän keskuudessaan, päivääkään ei ole kulunut ilman, etteivätkö he olisi ajatelleet rakasta lastaan.

Ainutlaatuisen perheen tilanteesta tekee se, kuinka perheen lemmikit ovat suhtautuneet tytön poismenoon. Erityisesti perheen kahdesta kissasta toinen, vuonna 2009 syntynyt Sixten, on suhtautunut perheenjäsenen poismenoon todella poikkeuksellisella tavalla. 

– Kun Stella syntyi, Sixten ei pitänyt hänestä lainkaan. Mutta heidän suhteensa parani koko ajan, äiti kertoo ja lisää kissan lohduttaneen usein itkevää lasta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Ennen kuolemaansa Stella joutui viettämään pitkiäkin aikoja eristyksissä, eivätkä tyttö ja lemmikki nähneet toisiaan pitkään aikaan. Näinä aikoina, kun perhe vietti viikkoja sairaalassa, kissa saattoi kadota teille tietämättömille useammaksikin viikoksi. Perhe uskoo sen etsineen kadonnutta perheenjäsentään. Edes kuolema ei ole saanut kissaa luopumaan Stellasta, sillä tytön vanhempien mukaan se vierailee nykyisin heidän kanssaan tytön haudalla.

– Hautausmaa on meiltä noin viiden minuutin matkan päässä, ja aina kun lähdemme sinne, kysymme: ”Sixten, nyt me lähdemme katsomaan Stellaa, tuletko mukaan?”. Ja sitten se tulee. Normaalisti se saattaa jäädä paikoilleen, jos menemme johonkin tuntemattomaan paikkaan, mutta tänne mennessä Sixty tietää tarkalleen, minne olemme menossa. Se kävelee rinnallamme ja istuutuu hautakiven viereen, Madeleine kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Sen katseleminen on koskettavaa ja ihanaa. 

Äidin mukaan kissan ja tytön välinen ainutlaatuinen suhde on vasta nyt paljastunut perheelle. Äidin mukaan kissa saattaa vielä nykyisinkin naukua ja kutsua tyttöä, joka ei kutsuista huolimatta enää koskaan palaa kotiin. Nähtäväksi jää, tuleeko kissa käymään tytön haudalla elämänsä loppuun saakka. Nyt näyttää vahvasti siltä, että näin tulee tapahtumaan. 

Lähde: Expressen 

***

1:24

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.