"Kaikkien aikojen vastuuttominta elokuvantekoa" – nämä 13 tähteä vihaavat hittirooliaan

Legendaarisia roolejaan vihaavien näyttelijöiden lista ei ole lyhyt. 

Vaikka näyttelijöiden työ vaikuttaa toisinaan olevan pelkkää juhlaa ja glamouria, kaikki roolityöt eivät hivele tähtien itsetuntoa. 

Kokosimme kattavan listan tähdistä, jotka paljastavat, mistä roolitöistä he eivät ylpeile.

Blake Lively, Gossip Girl

Blake Lively on kertonut eräässä haastattelussa, että hänen oli toisinaan vaikeaa esittää hahmoaan, todella etuoikeutettua ja ongelmaista Serena van der Woodsenia Gossip Girlissä

– On outoa, kun ihmiset luulevat, että he tuntevat sinut hyvin eikä se pidä paikkansa. En olisi ylpeä itsestäni, jos olisin ihminen, joka antaa jollekulle kokaiinia, jonka avulla hän ottaa yliannostuksen, ampuisi jonkun ja sitten makaisi jonkun toisen poikaystävän kanssa.

Hahmo ja sarja olivat todella suosittuja, mutta asia aiheutti Livelylle tunnontuskia. 

– Sitä haluaisi olla saattamassa parempaa viestiä eteenpäin. Rajat alkavat hämärtyä... eikä se auta, kun kaikki deittailivat sarjassa toisiaan ja itse saattoi kysyä pukusuunnittelijalta, että voinko viedä asuni kotiin. 

Megan Fox, Transformers

Kahden ensimmäisen Transformers-elokuvan tähti Megan Fox ei hypi riemusta kyseisistä elokuvista puhuttaessa. Kun häneltä kysyttiin aikoinaan, esiintykö hän vielä joskus elokuvasaagassa, hän antoi asiasta melko tiukan vastauksen. 

– Toki. Tarkoitan, että en voi kusta tämän leffan päälle, sillä se antoi minulle uran ja avasi kaikki nämä ovet minulle. Mutta ihmiset ovat hyvin tietoisia siitä, että näissä elokuvissa ei ole kyse näyttelemisestä. Kun sen tajuaa, siitä tulee melkein hauskaa, koska voit ajatella: "Okei, tiedän mitä teen kun kohtaus alkaa kuvauksissa. Joko juoksen tai huudan tai teen molempia."

Fox kutsui myöhemmin myös elokuvien ohjaajaa Michael Bayta sovinistiksi ja painajaiseksi. Hänen mukaansa Bay laittoi Foxin kerran puhdistamaan Ferrarinsa sekä pakotti hänet rusketuskuurille. 

Brad Pitt, Pahan oma

Brad Pitt kertoi vuonna 1997 tehdyssä haastattelussa, että samana vuonna ilmestynyt draama-trilleri Pahan oma ei puhutellut häntä, vaikka hän esitti yhtä elokuvan pääosista. 

– Kaikkien aikojen vastuuttominta elokuvantekoa – jos sitä voi kutsua siksi – mitä olen koskaan nähnyt. 

Penn Badgley, Gossip Girl

Toinenkaan Gossip Girl -sarjan näyttelijöistä, Penn Badgley, ei ole nostanut roolityötään sarjassa kovinkaan korkealle jalustalle. Hän ei ole suoraan sanonut vihaavansa hahmoaan Dan Humphreyta, mutta hän on viitannut sarjaan ja sen vikoihin useissa yhteyksissä. 

Badgley puhui asiasta muun muassa vuonna 2013 antamassaan haastattelussa. 

– Se, että on jostain ylpeä, on todella mukava tunne... ja se on uusi tunne. Se on jotain, mistä haluan pitää kiinni. 

Gossip Girl pyöri televisiossa vuosina 2007–2012.  

Katherine Heigl, Paksuna

Katherine Heiglin mielestä Paksuna-elokuva on hieman seksistinen. Hän kertoi haastattelussa vuonna 2007, että elokuva antaa naisista kuvan äkäisinä, tiukkapipoisina sekä huumorintajuttomina.  

– Välillä minulla oli vaikeaa sen kanssa. Esitän todellista ämmää, miksi hänen pitää olla tuollainen ilonpilaaja? Miksi kuvaamme naisia näin? 98 prosenttia ajasta se oli uskomaton kokemus, mutta minun oli todella vaikeaa rakastaa sitä elokuvaa. 

Jamie Foxx, Stealth

Jamie Foxx kertoi promotoidessaan erästä elokuvaansa, että hän oli iloinen, koska hänen ei tarvinnut valehdella sanoessaan, että se on hyvä. Toisin kävi Stealth-elokuvan kohdalla, jossa Foxx esitti yhtä pääosista. 

– Kun tekee elokuvan, sitä täytyy promotoida. Stealthin kohdalla sanoin siihen tapaan, että tämä on paras ikinä. Kun ihmiset näkivät minut sen jälkeen, kun olivat käyneet katsomassa sen, ja he kysyivät, kuinka saatoin valehdella heille.  

Zac Efron, High School Musical

Ihmiset rakastavat High School Musical -elokuvien hahmoa Troy Boltonia, mutta hänen esittäjänsä Zac Efron ei lukeudu heihin. 

– Välillä, kun mietin asiaa, haluan edelleen välillä antaa sille jätkälle turpaan.  

George Clooney, Batman & Robin

Edes George Clooney ei ole mielissään kaikista tekemistään roolitöistä ja hän pyytelee edelleen, 17 vuotta myöhemmin, anteeksi muun muassa rooliaan Batman & Robin -elokuvassa. 

– Siihen aikaan luulin, että se olisi ollut hyvä elokuva uran kannalta. Se ei ollut.

Jessica Alba, Fantastic Four: Hopeasurffari

Jessica Alba kertoi vuonna 2010 tehdyssä haastattelussa, että hän melkein lopetti näyttelemisen työskenneltyään supersankarisaagassa, sillä ohjaaja Tim Story sanoi, ettei hän itke tarpeeksi nätisti.

Lindsey Lohan, I Know Who Killed Me

Kun Lindsey Lohan vietti 27-vuotissyntymäpäiväänsä vieroitushoidossa, eräs fani toivotti hänelle hyvää syntymäpäivää kertoen, että hän oli katsonut I Know Who Killed Me -elokuvan kahdesti edellisenä iltana. 

– Kaksi kertaa liikaa, näyttelijä vastasi. 

Arnold Schwarzenegger, Red Sonja

Arnold Schwarzenegger esitti pääosaa vuoden 1985 miekka ja magia -genren elokuvassa Red Sonjassa. Hän on kertonut arvostavansa elokuvaa, ei roolityönsä puolesta, vaan erikoisena kasvatusmenetelmänä. 

– Se on surkein elokuva, jonka olen koskaan tehnyt. Kun lapseni eivät tottele, lähetän heidät huoneisiinsa ja pakotan katsomaan Red Sonjan kymmenen kertaa. Minulla ei ole ollut koskaan paljoakaan ongelmia heidän kanssaan. 

Bruce Willis, useita elokuvia

Bruce Willis ei ole täsmentänyt, mitä tekemäänsä elokuvaa hän inhoaa, mutta on paljastanut, että inhon kohteita saattaa olla useita. Willis antoi mielenkiintoisen vastauksen, kun häneltä kysyttiin, katuuko hän jotain yli 60 tekemästään elokuvasta. 

– Noin tusinaa. Haluaisin poistaa ne listaltani. 

Willis on myös myöntänyt kyllästyneensä toimintaelokuvien tekemiseen. 

Miley Curys, Hannah Montana

Miley Cyrus ei ole sanonut suoraan vihaavansa Hannah Montana -sarjassa esittämäänsä saman nimistä päähenkilöä, mutta hän on puhunut negatiivisista vaikutuksista, joita hahmolla oli häneen. 

– Minulle neuvottiin niin pitkään sarjan kautta, millainen tytön pitäisi olla. Minut laitettiin näyttämään joltain, joka en ollut, mikä aiheutti varmaankin joitakin ulkonäköpaineita, koska minut laitettiin nätiksi päivittäin niin kauan. Kun en ollut enää ohjelmassa, mietin, että kuka helvetti oikein olen, Cyrus kertoi vuonna 2015.

Lähde: Marie Claire

Lue myös:

    Uusimmat