Mainos

Kaikkiaan 443 tienasi yli miljoonan - määrä kasvoi yli sadalla

Viime vuonna Suomessa kaikkiaan 443 ihmistä tienasi yli miljoona euroa. Määrä nousi edelliseen vuoteen verrattuna runsaalla sadalla, mutta on kaukana viime vuosikymmenen optioiden huippuvuosista.

Ylläolevissa grafiikoissa on verrattu 2003-2013 verotietojen mukaan tietyn tulorajan ja tulolajin ylittäneiden määriä. Kun taulukossa puhutaan tuloista, se tarkoittaa yhteenlaskettuja pääoma- ja palkkatuloja.

Luvut kuvastavat tietysti osaltaan talouden kehitystä. Huonoina aikoina kovatuloisten määrä vähenee. Esimerkiksi vuoden 2012 miljonääriromahdus selittyi pitkälti taantumalla. Se iski pääomatuloihin, kun myyntivoitot pienenivät.

Verohallinnon mukaan viime vuonna kaikkien pääomatuloverojen määrä nousi peräti 375 miljoonaa eli noin 20 prosenttia verovuoteen 2012 verrattuna. Tärkeimpänä yksittäisenä vaikutustekijänä oli myyntivoittojen määrän huomattava kasvu.

Myyntivoittoa syntyy, kun vaikkapa kiinteistö, osakkeet tai muu omaisuus myydään korkeammalla hinnalla kuin millä se oli aikanaan hankittu.

Tästä syystä siis miljonäärienkin määrä kasvoi.

Vain 80:llä miljoonan palkkatulot

Yli miljoona euroa verotettavina palkkatuloina ansaitsi viime vuonna 80 ihmistä. Tämä määrä on ollut hienoisessa nousussa viime vuodet, mutta pieni määrä osoittaa että palkkatyöllä on vaikea päästä miljonääriksi.

Grafiikkoihin on koottu myös tietoja yli 250 000 euroa ansainneista. Palkkatuloina varttimiljonäärin rajaan ylsi vajaa 2500 suomalaista eli enemmän kuin koskaan. 

Grafiikoista on todettava, että ne eivät huomioi rahan arvon alentumista. Esimerkiksi 250000 vuoden 2003 euroa vastaa vuoden 2013 rahassa 300000 euroa.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.