Kaikki amerikkalaiset eivät unelmoi urheiluautoista

Miten liikumme tulevaisuudessa? Tuo kysymys kiehtoo monia, ja vähitellen tarjolle tuleekin yhä mielenkiintoisempia vaihtoehtoja perusautolle.

Amerikkalainen Elio on pieni vuonna 2008 perustettu yritys, jonka Puuha-Petenä ja omistajana toimii insinööritaustainen Paul Elio. Yrityksen päämaja on Phoenixissa Arizonassa. Autot tullaan puolestaan valmistamaan Caddo Parishissa Lousianan osavaltiossa.

Elio esitteli juuri Los Angelesin autonäyttelyssä uusimman prototyypin kolmipyöräisestä, kaksipaikkaisesta ja peräkkäin istuttavasta autokonseptistaan. Auton on tarkoitus tulla myyntiin USA:ssa 6 800 dollarin hintaan.

P5:n moottori on keulalle sijoitettu 0,9-litrainen kolmipytty (60 hv/75 Nm), joka on tehty räätölöitynä Elion tarpeita varten. Moottori on saksalaisen ja ennen kaikkea ekoautoihin erikoistuneen IAV:n tekemä. Koska P5 painaa alle 600 kiloa, vähäinenkin teho riittää kiihdyttämään ”auton” satasen vauhtiin alle 10 sekunnissa. Kulutukseksi luvataan maantieajossa 2,8 litraa sadalla kilometrillä ja kaupungissa 4,8 l/100 km.

Elio P5:n myynnin pitäisi alkaa USA:ssa ensi vuoden lopulla. Aika moni on ottanut myyntilupauksen tosissaan, koska P5:stä on jo lähemmäs 50 000 ennakkotilausta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja