"Kaikennäköisiä kasvissyöjiä" kaikille kasviksista kiinnostuneille

Eläinsuojeluliitto Animalia aloitti kampanjoinnin kasvissyönnin puolesta julkaisemalla kirjan "Kaikennäköisiä kasvissyöjiä". Kirja on tarkoitettu tietolähteeksi kaikille kasvissyönnistä kiinnostuneille ja myös niille, jotka haluavat muuten lisätä kasvisten osuutta ruokavaliossaan. "Kaikennäköisiä kasvissyöjiä" ei nimensä mukaisesti perustu mihinkään tiettyyn kasvissyönnin suuntaukseen, vaan esittelee suuntauksia ja syitä monipuolisesti. Eläinten hyvinvoinnin ja oikeuksien edistäminen on kirjassa keskeinen tekijä, mutta myös filosofisia, uskonnollisia ja terveydellisiä perusteluita käsitellään kattavasti.

Kirja opastaa kasvisruokavalioiden koostamiseen ja kasvisruuan valmistamiseen käytännössä. Se ei tarjoa valmiita ratkaisuja, vaan esittelee erilaisia kasvisruokavalioita, joiden joukosta voi löytää itselleen sopivan vaihtoehdon. Myös kasvissyönnin erityisryhmät kuten lapset, raskaana olevat ja imettävät naiset sekä urheilijat on huomioitu. Kirja tarjoaa monipuolisesti tietoa kasvissyönnin ravitsemuksellisesta merkityksestä, ja kasvisruokavalioiden kriittisiin ravintoaineisiin B12- ja D-vitamiiniin kiinnitetään erityistä huomiota. Etenkin pelkästään kasvikunnan tuotteita syöviä vegaaneja neuvotaan huolehtimaan näiden vitamiinien riittävästä saannista vitamiinivalmisteita käyttämällä.

Oma kappaleensa kirjassa on omistettu länsimaisen vegetarismin historialle. Vegetarismin henkinen perusta juontaa juurensa jo antiikin ajattelijoiden aikaan. Ensimmäinen ja tunnetuin vegetarismin länsimainen edustaja lienee kreikkalainen filosofi Pythagoras (570 - 500 eKr), joka piti kasvisruokavaliota oikean elämäntavan ensisijaisena osana. Suomessakin vegetarismilla on jo sangen pitkät perinteet, sillä maamme ensimmäinen vegetaarinen yhdistys perustettiin Helsingissä vuonna 1913.

"Kaikennäköisiä kasvissyöjiä" -kirjaa voi tilata Eläinsuojeluliitto Animaliasta. Kirjaa esitellään lauantaina 17. maaliskuuta Helsingissä Ekokauppa Ruohonjuuressa järjestettävässä kasvisyönnin teemapäivässä. Teemapäivän aikana on lisäksi mahdollisuus saada käytännön neuvoja ja vinkkejä kasvisvoittoisen ruokavalion koostamiseen. Maksuton tempaus järjestetään kello 11.30 - 15.30. (Finfood)

Lisätietoja: Animalia, järjestösihteeri Tiina Juurela p. (09) 148 4866 ja tiedottaja Ilona Lammi p. (09) 148 2646 tai Animalian internet sivuilta

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja