Kahvila, josta voi ostaa myös tuolin, kahvikupin tai taulun

Oletteko käyneet kahvilassa, jossa kahvin ja leivonnaisten ohella voi ostaa tuolin, jolla istuu, tai kupin, josta juo kahvia? Hankkia voi myös taulun, jota katselee, koko pöytäkaluston tai kirjan, jonka on ottanut hyllystä selailtavakseen. Tällainen hauska paikka löytyy Turusta, muutaman kivenheiton päässä linja-autoasemalta Raunistulan kaupunginosassa.

Konsan Kievarin hengetär Anitta Keskimaula on toiminut yrittäjänä parisenkymmentä vuotta. -Sisustussuunnittelu ja leipominen ovat intohimoni, hän nauraa. Kahvilaan hän hankkii mm. huonekaluja ja astiastoja huutokaupoista sekä ostamalla kuolinpesiä.

Kievari on sisustettu Konsan kartanon 120 vuotta vanhaan navettaan. Tunnelmallisen kahvihetken voi viettää takkatulen ääressä. Kahvikupin saa valita mielialansa mukaan valikoimasta, joka tuo mieleen isoisoäidin ajan. Herttaisuutta lisää se, että kuppiparit ovat kaikki erilaisia.

Tommy Tabermanin runo innoitti kuvataiteilijaa

Kahvilassa voi tutustua myös taiteeseen. Lokakuussa töitään esittelee Paraisilla asuva taiteilija Nancy Krook. Hän tekee enimmäkseen akvarellikollaaseja, mutta myös öljyväritöitä. Kollaaseihin hän innostui taiteilja Heli Sammaliston kursseilla. Nancy Krookin töiden nimet ovat puhuttelevia: Palava rakkaus, Poltettu kylä, Vain kuolleen ruumiini yli, Kevään erotiikkaa ja Outo lintu. Viimemainittuun on innoituksen antanut Tommy Tabermanin runo Merkillinen lintu. -Pidän Tabermanin runoista, sanoo Krook. Nancy Krook on osallistunut moniin Turun Sunnuntaimaalareitten yhteisnäyttelyihin. Yksityisnäyttely hänellä oli Paraisilla viime vuonna.

Konsan kievarin pannari

Taidetta ja takkatulta katsellessa kannattaa nauttia Anitta Keskimaulan paistamaa pannukakkua hillon ja vaniljavaahdon kera.

Taikina: 1 litra maitoa 4 munaa 8 dl vehnäjauhoja 10 rkl siirappia ripaus suolaa vissyä puolet pienestä pullosta muutama nokare voita

Taikina levitetään pellille ja päälle ripotellaan runsaasti voinokareita. Paistetaan 20 minuuttia 250 asteessa. Kievarin kanssa samassa rakennuksessa on viehättävä Tallipuoti. Konsan kartanon päärakennuksessa sijaitsee puolestaan Turun luontaishoitola.

(Mtv3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja