Kahta nuorta miestä puukotettiin Helsingissä – tekoa edelsi riitatilanne asunnossa

Helsingin poliisi tutkii epäiltyä tapon yritystä, törkeää pahoinpitelyä ja törkeää ryöstöä, jotka tapahtuivat viime sunnuntaiaamuna kuuden jälkeen Itä-Helsingissä. Kahta noin 20-30-vuotiasta miestä puukotettiin.

Poliisin tietojen mukaan useista henkilöistä koostunut seurue oli viettänyt lauantai-iltaa ja yötä asunnossa, joka sijaitsee Itä-Helsingissä. Jossain vaiheessa yön aikana asunnossa oli tullut riitaa.

Asunnosta oli poistuttu pihalle, missä kahta miestä puukotettiin. Teräaseella aiheutetut vammat tapahtuivat talon pihapiirissä. Poliisi ei kerro tarkemmin, missä päin Itä-Helsinkiä teko tapahtui.

– Tutkimme tätä toista puukotusta tapon yrityksenä, koska uhri sai vammoja hengenvaaralliselle alueelle. Toisen asianomistajan osalta tutkintanimike on ainakin tällä hetkellä törkeä pahoinpitely. Rikosnimikkeet voivat vielä muuttua, komisario Mika Alanen Helsingin poliisista kertoo.

Nainen otettiin kiinni ensimmäisenä

Poliisin mukaan tilanne on ollut hyvin sekava. 

Poliisi otti heti sunnuntaina kiinni noin 20–30-vuotiaan naisen epäiltynä tapon yrityksestä ja törkeästä ryöstöstä. Poliisi jätti hänestä eilen vangitsemisvaatimuksen Helsingin käräjäoikeuteen, mutta vaatimus peruttiin ennen eilen iltapäiväksi suunniteltua istuntoa.

– Nainen on ollut siellä paikalla, mutta olemme saaneet tietoja, jotka muuttivat tutkintaa. Hänen vangitsemiselleen ei ollut enää edellytyksiä, joten vaatimus peruutettiin ja hänet päästettiin eilen vapaaksi.

– Nainen on edelleen epäillyn asemassa, kunnes olemme saaneet tutkinnan siihen pisteeseen, että voimme varmuudella todeta, että häntä ei ole syytä enää epäillä mistään, Alanen muotoilee.

Kaksi kiinniotettuna

Maanantaina poliisi teki lisää kiinniottoja. Tällä hetkellä teosta epäiltynä on kiinniotettuna kaksi henkilöä.

– Vaadimme ainakin toista heistä vangittavaksi tänään.

Toistaiseksi poliisi ei tarkasti tiedä, kuinka paljon asunnossa oli ihmisiä sunnuntain vastaisena yönä. Seurue on joka tapauksessa käyttänyt päihteitä.

– Teon motiivi on vielä täysin epäselvä. Emme ole päässeet kuulemaan riittävästi asianosaisia ja todistajia, jotta pystyisimme sanomaan motiivista mitään.

Kummallakaan puukotuksen uhreista ei ole enää hengenvaaraa.

Poliisi tutkii tekoa myös törkeänä ryöstönä, koska toiselta uhreista vietiin teon yhteydessä puhelin.

Poliisin mukaan kaikki osalliset eivät olleet entuudestaan tuttuja toisilleen.


Lue myös:

    Uusimmat