Mainos

Kahdesta huoneesta ruokailutila - kattoon mdf-paneeli

Kahden huoneen yhdistäminen ruokailutilaksi alettiin seinien levytyksellä. Kattojen käsittely jätettiin tässä tapauksessa poikkeuksellisesti seinien jälkeen. Nyt ne paneloitiin 11 cm leveällä, ympäripontatulla mdf-paneelilaudalla, joka on maalattu valkoiseksi.

Lautaa saa eri mittaisina, joten ennen ostoksille lähtöä katto kannattaa mitata ja päättää sen jälkeen, minkä mittaista tavaraa on käytännöllisintä valita.

Mdf-paneeli asennetaan aivan kuten tavallinen lautapaneelikin; reunoille jätetään samanlaiset elämisraot. Työ etenee naaraspontti edellä ja naulaamiseen käytettiin hakaspyssyä – viimeistelynaulain on toinen vaihtoehto, mutta siinä naulan kannat ovat niin pienet, että lautojen pysyminen katossa on syytä varmistaa liimamassalla.

Vain ensimmäinen ja viimeinen lauta on kiinnitettävä viimeistelynaulaimella. Naaraspontin alahuuli on kätevästi hiukan ylähuulta pidempi ja piilonaulaus pontin pohjasta saa aikaan siistin jäljen.

Mdf-laudat ovat erittäin suoria ja mittatarkkoja, joten asentaminen on todella näppärää ja nopeaa. Laudat menevät ponttiinsa erinomaisen helposti.

Mittaa katto ja laudanpalat huolellisesti

Ennen asennukseen ryhtymistä suoritetaan tietysti tavanomaiset toimenpiteet – otetaan katosta mitat niin pituus- kuin leveyssuunnassa, tarkastetaan kiilaako se. Jos katto kiilaa, kiilauksen määrästä kavennetaan ensimmäisessä laudassa puolet. Lautajako mitoitetaan sellaiseksi, ettei päättyvään reunaan jää liian kapeaa suikaletta.

Etenkin kiilaavassa katossa on edullista saada lähtölauta mahdollisimman leveäksi - mitä leveämpi se on, sitä vähemmän kiilaus siinä näkyy.

Sähkörasioiden paikat on tuettava, sillä rasioita ei saa jättää irtonaisiksi. Niille rakennettiin laudanpätkistä tuki, johon rasiat kiinnitettiin muutamalla ruuvilla.

Tuet rasioineen kannattaa sijoittaa siten, että kattopaneeliin rasiaa varten tehtävä reikä sattuu täsmälleen yhden laudan keskelle - ei siis siten, että osa reiästä on yhden, osa toisen laudan puolella.

Syy on puhtaasti esteettinen: vain yhteen lautaan osuva reikä on paljon siistimmän näköinen. Reiät porataan rasiaterällä tai kuviosahalla.

Helposta asennettavuudestaan johtuen laton panelointi mdf-laudalla on aloittelijallekin kiitollinen työkohde. Parhaiten tämäkin työ sujuu kahden tekijän porukalla.

/Lisätietoja:/

E.T. Listat, Ylivieska

www.etlistat.fi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.