Kahdessa päivässä ensitapaamisesta naimisiin: Halusimme räväyttää kunnolla

Kouvolalainen aviopari Nenna ja Sami Turunen tapasivat toisensa ensimmäisen kerran lauantaipäivänä 10. toukokuuta 2014. Kihloihin mentiin illalla. Maanantaiaamuna pari marssi maistraattiin.

Avioparin tarina alkoi Facebookista. Nenna laittoi 7. huhtikuuta kaveripyynnön Samille, jota Nennan ystävä kuvaili ”ihan Nennan näköiseksi jätkäksi”.

Kuukausi vierähti kirjoitellen ja jutellen menneisyydestä, elämästä ja elämänarvoista. Parin välillä synkkasi, paremmin kuin kenenkään muun kanssa.

Kunnes Sami naputteli suuren kysymyksen Nennan Facebook-sivulle: ”Tahdotko?” Nennalla oli takanaan neljä avioliittoa, joiden jälkeen hän oli vannonut, ettei enää ikinä menisi naimisiin. Nenna joutui kuitenkin pyörtämään sanansa. Hän tahtoi.

Miksi kiirehtiä?

Maanantaiaamuna maistraattiin ei meinannut saada aikaa. Lopulta paikan päälle saatiin henkikirjoittaja vihkimään parin. Mihin parilla oli oikein kiire?

– Haluan, että asiat tapahtuvat heti. Kun päätimme, että menemme naimisiin, niin ei silloin enää epäillä. Jos Sami olisi halunnut vain seurustella, niin sitten oltaisi seurusteltu. Sami kuitenkin kosi ja hän on meistä se, joka pohtii päätöksiä pidempään.

– Halusimme räväyttää kunnolla. Jos oltaisi tehty tämä jotenkin toisin, se ei olisi ollut meidän näköistä.

Pari päivää myöhemmin avioliitto paljastui lähipiirille, jo perinnettä noudattaen, Facebookin kautta. Alkuun lähipiirissä ei uskottu avioliiton kestävän.

– Ihmiset eivät tykänneet ajatuksesta, koska saivat kuulla siitä Facebookin kautta, eivätkä meiltä suoraan. Emme myöskään pitäneet isoja hääjuhlia. Me haluttiin, että naimisiin meno on vaan meidän juttu, kertoo Nenna.

– Ja ehkä minä ajattelin myös, että mitähän ihmiset sanovat, kun tämä on minulle jo viides avioliitto.

Samille avioliitto on toinen. Lisäksi parilla on yhteensä kahdeksan lasta, kolme Nennan ja viisi Samin edellisistä suhteista.

Nyt on aikaa

Nennalle avioliitto merkitsee pysyvyyttä ja turvallisuuden tunnetta. Sitä, että voi luottaa siihen, että toinen pysyy rinnalla hyvässä ja pahassa.

– En pidä itseäni mitenkään uskonnollisena ihmisenä, mutta ajattelen, että kun suhteelle saadaan papin aamen, siinä ollaan sitten loppuun asti. Varmasti kaikilla on se sama fiilis, oli kyseessä sitten ensimmäinen tai kymmenes avioliitto.

Avioparin suhteen salaisuus on avoimuus. Pari puhui avoimesti toisilleen menneisyydestään, eikä salaisuuksia jäänyt heidän välilleen. Riidat kuuluvat parisuhteeseen, mutta riidelläkin voi eri tavoin.

– Meillä asiat riitelevät, emme me keskenään. Menemme aina illalla nukkumaan toistemme kainaloon.

– Elämä on nyt varmempaa kuin ennen Samia. Ennen en luottanut ihmisiin, varsinkaan miehiin. Nyt kun riitelemme, minun ei tarvitse pelätä, että toinen lähtee ovet paukkuen.

Vaikka Nenna ja Sami kiiruhtivatkin avioliittoon, nyt heillä on aikaa.

– Ehkä vietämme väliin jääneen hääyömme joskus eläkepäivillä.

Lue myös:

    Uusimmat