Kahden tontin rajalla nököttäneen pihapuun hurja kohtalo rikkoi naapurisovun: "Perienglantilaisen pikkumaisuuden ilmentymä"

Englantilaisnaapureiden etupihan rajalla kasvanut puu koki rajun muodonmuutoksen hämmentävästä syystä.

Englantilainen Bharat Mistry, 56, perheineen on järkyttynyt siitä, mitä hänen naapurinsa on tehnyt perheen etupihalla nököttävälle puulle. Vähän alle viisimetrinen pihtapuu on seissyt paikallaan naapureiden rajalla jo 25 vuoden ajan Waterthorpessa, Sheffieldissä.

Mistryn naapurit yli 70-vuotiaat Graham ja Irene Lee päättivät trimmata puun kokonaisuudessaan paljaaksi oman tonttinsa puolelta. Syyksi naapurit mainitsivat puussa asuvat linnut, jotka pitivät meteliä, sekä sotkivat ja ulostivat nappurin pihatielle jatkuvasti.

Kuvat puun puolitrimmauksesta ovat levinneet sosiaalisessa mediassa kiihtyvään tahtiin. Puusta uutisoi myös esimerkiksi BBC ja Guardian.

Eripura alkoi linnuista

– Me aina trimmasimme sen pallon muotoiseksi ja ennen naapurit ovat hyväksyneet sen päätöksen, Mistry kertoo.

Hänkin on huomannut, että puuhun on asettunut lintuja. Hän kuitenkin toteaa, että se on yleistä tähän aikaan vuodesta.

– Naapuri kokeili ensin asettaa puuhun mustia jätesäkkiä, jotka olisivat estäneet lintuja istumasta sen oksilla, Mistry kertoo.

Seuraavaksi Leet olivat ilmoittaneet, että ovat tilanneet trimmaajan leikkaamaan puuta. Mistry oli pyytänyt, etteivät naapurit olisi tehneet niin, mutta trimmaaja oli silti kutsuttu paikalle.

Kompromissi ei kelvannut naapurille

Mistry perheineen ei voinut muuta, kuin seurata omalta pihaltaan kauhulla tiimiä, jotka leikkasivat neljännesvuosisadan perheen pihalla seisseen pihdan oksat.

– Uskon, että naapurillani oli oikeus leikata mitä vain, mikä roikkuu hänen tonttinsa puolella, mutta silti minun on pakko kysyä, että miksi ratkaisun piti olla tällainen 25 vuoden jälkeen?

Mistryn mukaan puun oksien korkeus ei olisi haitannut naapureiden elämää. Sen alla ei tarvitse kumartua, eikä puu haittaa esimerkiksi auton ajamista pihatielle parkkiin.

Mistry oli yrittänyt löytää kompromissia ja ehdottanut, että olisi itse trimmannut rakkaan puunsa ja asentanut oksistoon verkkoa, joka olisi estänyt lintuja palaamasta oksistolle. Sekään ei ollut kelvannut päättäväiselle naapurille.

– En ole puhunut heille sen jälkeen, Mistry kertoo.

"Sääli katsoa"

Naapurisovussa ei ollut ennen tätä ollut minkäänlaista eripuraa, mutta Mistry kertoo, että koronapandemian aiheuttama sulkutila otti vanhan naapuripariskunnan voimille.

– He alkoivat valittaa siitä, että linnut pitävät mekkalaa, mutta tyttäreni nukkuu alakerran makuuhuoneessa lähimpänä puuta, eikä hän ole koskaan kuullut mitään, Mistry kummastelee.

Sitten naapurit alkoivat valittamaan sotkusta, jonka linnut aiheuttivat ulostamalla pihatielle ja auton päälle. Mistry väittää, ettei ole nähnyt yhtäkään tahraa missään.

– Sitä on nyt sääli katsoa, koska se oli niin kaunis puu ja oli ehtinyt seistä pihallamme niin pitkään.

Paikallinen nähtävyys

Valokuva puusta lähetettiin niin Reddit-palveluun, kuin myös yllättäen englantilaisen Jeremy Vine’s -ohjelmaan Channel 5:selle, jossa siitä väännettiin vitsiä. Redditissä puuta kuvattiin sanoin: "Perienglantilaisen pikkumaisuuden ilmentymä".

Kuva on levinnyt sosiaalisessa mediassa ja Mistry on huomannut, että pihan ohitse kävelee huomattavasti enemmän uteliaita ihmisiä.

– Ihmiset ovat pysähtyneet ottamaan kuvia, Mistry toteaa.

Hän pohtii, että tekisi itsekin luultavasti samoin, mutta omalla kohdallaan se tuntuukin nyt yksityisyyden loukkaamiselta.

Leen pariskunta ei ole suostunut antamaan millekään medialle kommenttia puun kohtalosta.

Katso yllä olevalta videolta trimmauksen lopputulos!

Lähteet: KameraOne, BBC ja Guardian.

Lue myös:

    Uusimmat