Kahdeksan yllättävää tapaa, joilla saat parisuhteesi toimimaan – olisitko tullut ajatelleeksi näitä?

Marie Claire -sivusto listasi kahdeksan hieman yllättävää tapaa, joilla voit saada parisuhteesi toimimaan entistä paremmin.

1. Ole itsekäs

Ihmiset, jotka käyttävät aikaa myös itseensä ja omaan hyvinvointiinsa, elävät keskimäärin onnellisemmissa parisuhteissa kuin ne, jotka aina asettavat kumppaninsa toiveet ja halut omiensa edelle.

– Kun sinulla on omia kiinnostuksen kohteita, kuten vaikkapa kokkaaminen, uuden kielen opettelu tai jokin harrastus, voit opettaa enemmän kumppanillesi, psykologian tohtori kertoo Gary Lewandowski Jr. Marie Clairelle.

– Siteenne vahvistuu, sillä lisäätte suhteeseen uusia tasoja ja syvyyttä.

2. Harrastakaa pikaseksiä

Pikapanot voivat kuulostaa epäromanttiselta, mutta yhtä lailla nopeat seksikerrat vapauttavat mielihyvähormoni dopamiinia ja rakkaushormonina tunnettua oksitosiinia.

– Jos pari harrastaa säännöllisesti seksiä, ei sen tarvitse olla tajunnanräjäyttävää jokaisella kerralla, sanoo terapeutti Ian Kerner.

3. Menkää nukkumaan vihaisena

Nukkumaan meneminen ratkaisematta käynnissä olevaa riitaa ei välttämättä ole huono ajatus. Kalifornian yliopistossa toteutetussa tutkimuksessa havaittiin, että ihmiset ratkovat usein ongelmia REM-unen aikana.

– Nukkuessa aivot muokkaavat muistoja uudelleen yhdistelemällä vanhoja asioita uusiin ideoihin. Tämä tuottaa usein uusia ratkaisuja, sanoo tutkimuksen tekoon osallistunut psykologi Sara Mednick.

4. Kunnioittakaa suhteenne yksityisyyttä

Riitelit juuri kumppanisi kanssa. Jaoitko tiedon riidasta heti sosiaaliseen mediaan? Liian arkaluonteiset tai yksityiset tiedot parisuhteesta eivät kuulu sosiaaliseen mediaan jaettaviksi – ne saavat vain muut ihmiset vaivaantumaan.

– Jos pari vaikuttaa ikionnelliselta, he saattavat tosiasiassa vain peitellä parisuhteen epävarmuutta, sanoo psykologi ja Deal Brakers -kirjan kirjoittaja Bethany Marshall.

– Kyseessä voi olla myös passiivis-aggressiivinen käyttäytyminen. Kumppanin epäkohdista twiittaaminen on helpompaa kuin ongelmien kohtaaminen ja ratkaiseminen tosielämässä.

5. Välttäkää parisuhteelle myrkyllisiä ystäviä

Ystäväpariskunnan riitelyn ei heti ajattelisi vaikuttavan omaan parisuhteeseen, mutta Brownin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan läheisen pariskunnan ero enteilee myös oman parisuhteen päättymistä eroon. Samoin jos läheinen kollegasi, ystäväsi tai sisaruksesi eroaa, on omalla suhteellasi tutkimuksen mukaan 33 prosenttia suurempi todennäköisyys päättyä.

6. Irrottautukaa töistä

– Jos teet töitä kotonakin, ei kodin ja työpaikan välillä ole eroa. Tämä lisää stressin määrää parisuhteessa, kirjan The Secrets of Happily Married Women kirjoittaja Scott Haltzman sanoo.

Jos työn luonteesi vaatii kotona työskentelyä, aseta töille aikaraja ja pysy siinä. Näin voitte viettää aikaa yhdessä ennen nukkumaanmenoa.

7. Harkitkaa avioehtoa

Avioehdon tekeminen ei automaattisesti tarkoita sitä, että avioliittonne tulee päättymään eroon.

– Se on vain varasuunnitelma avioeron varalle, sanoo asianajaja Peter Morris.

– Avioehto avaa keskustelun siitä, millaisesta elämäntyylistä haaveilet, montako lasta haluat saada ja millainen on arvomaailmasi.

8. Puhukaa rahasta

Ovatko rahanne yhteisiä vai erillisiä? Maksaako kumpikin omansa vai jaetaanko kaikki kulut puoliksi? Tiedättekö, kuinka paljon kummallakin on rahaa milläkin hetkellä?

– Raha-asioista puhuminen on tärkeää, sanoo taloussuunnittelija Manisha Thakor.

Raha-asioista puhumisen aloittaminen voi tuntua tungettelevalta, mutta säännöllinen keskustelu rahatilanteesta lähentää teitä pitkällä tähtäimellä ja voi vähentää riitoja.

Kaipaatko lisäpiristystä seksielämään? Kurkkaa videolta, millaisia seksivälineitä kotoa olisi hyvä löytyä.

Lähde: Marie Claire

Lue myös:

    Uusimmat