Mainos

Kahdeksan tutkittua asiaa: Nämä tekevät ihmisestä onnellisen

Käytös, asenne ja valinnat vaikuttavat kaikki yhdessä siihen, kuinka onnellisiksi itsemme ja oman elämämme koemme. 

Kukapa ei haluaisi olla onnellinen. Onnellisuuden tavoittelu on saanut aikaan sen, että viime vuosina onnellisuustutkimus on saanut yhä enemmän huomiota osakseen. Tutkijat ovat nyt tulleet tutkimuksissaan siihen tulokseen, että 40 prosenttia onnellisuudesta on omissa käsissämme, loppu on riippuvainen niin geeneistä kuin ulkopuolisista tekijöistä. 

Vaikka kaikki ei ole omissa käsissäsi, näihin 40 prosenttiin pystyt kuitenkin edelleen itse vaikuttamaan. Seuraavien asioiden ymmärtäminen voi lisätä onnellisuuttasi huomattavasti. 

Aika voittaa rahan

Lukuista tutkimukset osoittavat, että onnellisilla ihmisillä on elämässään enemmän aikaa kuin rahaa. Joten seuraavan kerran kun pallottelet ajan vai rahan välillä, mieti onnellisuuttasi, älä ainoastaan lompakkoasi.

Vahva parisuhde lisää onnellisuutta

Tutkimuksessa, jota varten haastateltiin tuhatta yli 70-vuotiasta miestä, tultiin siihen tulokseen, että parisuhde on onnellisen ja terveen elämän perusta. Vahva parisuhde ja luotettava kumppani olivat asioita, jotka kasvattivat huomattavasti tutkimukseen osallistuneiden henkilöiden onnellisuuden tunnetta.

Hidastaminen on sen arvoista

Pysähdy hetkeksi ja havainnoi, miltä ympärilläsi olevat kasvit tuoksuvat tai äänet kuulostavat. Journal of Personality and Social Psychology -julkaisussa esitellyn tutkimuksen mukaan ihmiset, jotka hidastavat tai pysähtyvät pohtimaan ympärillä olevia hyviä asioita, ovat kaikkein tyytyväisimpiä ja onnellisimpia elämäänsä.

Kiltteys kasvattaa hyvää mieltä

Auta naapuriasi pihatöissä tai vietä iltapäivä vapaaehtoistyön parissa. Useampikin tutkimus on tullut siihen tulokseen, että hyviä tekoja tekevät tuntevat olonsa keskivertoa onnellisimmiksi.

Treeni on muutakin kuin kaloreiden polttamista

Fyysisen aktiivisuuden nousu on yhdistetty korkeampaan onnellisuuden tunteeseen. Samaan aikaan kun treeni tekee sinut onnelliseksi, se voi ehkäistä myös joidenkin mielenterveysongelmien syntymistä.

Hauskuus on tärkeämpää kuin materia

Ihmiset, jotka kuluttavat rahansa tavaroiden sijaan kokemuksiin ja elämyksiin, ovat tutkitusti onnellisempia. Joskus tavaroiden ostaminen voi kuitenkin olla hyödyksi. Esimerkiksi kiipeilykenkien ostaminen tai uuden kirjan lukeminen voivat viedä sinut aivan uusiin seikkailuihin – ja näin ollen myös kasvattaa onnellisuuttasi.

Pyri nauttimaan hetkestä

Läsnäolo ja hetkessä eläminen voivat olla avain onneen. Meditaatioharjoitusten on nimittäin todistettu lisäävän yleistä hyvinvointia ja näin ollen myös onnellisuutta. 

Meditaatio on yksinkertaisempaa kuin moni luulee. Katso videolta, kuinka pääset helposti alkuun.

1:10

Ystävien kanssa vietetty aika on hyvin käytettyä aikaa

Ystävien kesken vietetyllä ajalla voi olla suuri vaikutus sekä sinun että ystäviesi onnellisuudelle. Vastaa siis kyllä, kun ystäväsi kutsuu sinut syömään tai pyydä itse vanha luokkatoverisi kahville.

Lähde: Independent 

Videolla hygge-ilmiötä tutkinut asiantuntija kertoo, miksi tanskalaisten väitetään olevan suomalaisia onnellisempia. 


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.