Kahdeksan kuoli ja lukuisat loukkaantuivat musiikkifestivaalilla Yhdysvalloissa – räppäri Travis Scott: "Olen kerta kaikkiaan järkyttynyt"

Ainakin kahdeksan ihmistä puristui hengiltä Rap-festivaaleilla – tällainen kaaos  oli jo porttien auetessa 0:36
Tällainen kaaos oli jo porttien auetessa Astroworld-festivaaleilla.

Yhdysvaltain Texasissa viranomaiset tutkivat lauantaina, mikä aiheutti kahdeksan katsojan kuoleman Astroworld-musiikkifestivaalilla Houstonissa.

Pelastusviranomaiset kertoivat, että 17 loukkaantunutta vietiin sairaalaan ja 300 sai apua pienempiin vammoihin tapahtumapaikalla.

Uhrit puristuivat kuoliaaksi, kun noin 50 000 ihmisen yleisöjoukossa syntyi paniikki perjantai-iltana paikallista aikaa.

–  Ihmisjoukko työntyi kohti esiintymislavaa, ja siitä syntyi paniikki. Ihmisiä kaatui ja pyörtyi, ja pakokauhu paheni, sanoi Houstonin pelastustoimen johtaja Samuel Pena tiedotustilaisuudessa.

Festivaalin päätähti, amerikkalainen räppäri Travis Scott oli esiintymässä yhdessä kanadalaisen räppärin Draken kanssa, kun yleisö ryntäsi kohti lavaa.

Scott keskeytti esityksensä useamman kerran, kun hän näki ihmisten joutuneen puristukseen lavan edessä.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

–  Olen kerta kaikkiaan järkyttynyt siitä, mitä tapahtui eilen illalla. Lähetän rukoukseni perheille ja kaikille heille, joita Astroworld-musiikkifestivaalin tapahtumat ovat koskettaneet, Scott sanoi Twitterissä lauantaina.

Turvamiehet eivät pystyneet hillitsemään ihmisvirtaa

Houstonin poliisi tutkii tapahtuneen syytä.

–  Vain muutamien minuuttien kuluessa yhtäkkiä maassa oli useita ihmisiä, joilla oli sydämenpysähdys, kertoi apulaispoliisipäällikkö Larry Satterwhite.

Ihmisten elvytys aloitettiin hänen mukaansa heti.

Sosiaalisessa mediassa jaetuilla videoilla näkyy, kuinka ensihoitajat elvyttävät yleisön joukossa tajuttomia katsojia konsertin jatkuessa.

Sosiaalisessa mediassa näkyi myös, kuinka ihmisiä ryntäsi joukottain porttien läpi festivaalialueelle eivätkä turvamiehet pystyneet hillitsemään ihmisvirtaa.

Useat ihmiset kaatuivat, ja samalla metallinpaljastimet festivaalialueen sisäänkäynnillä rikkoutuivat. Vielä on epäselvää, oliko tällä tapahtumalla yhteys kuolemiin.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Lauantain ohjelma peruttiin

Scottin Astroworld-festivaali järjestettiin nyt kolmatta kertaa.

Ensimmäinen festivaali oli vuonna 2018, jolloin Scott julkaisi samannimisen kolmannen albuminsa.

Loppuunmyydyn festivaalin lauantain ohjelma peruttiin.

Travis Scott on oikealta nimeltään Jacques Berman Webster II.

Hän on tehnyt yhteistyötä monien muusikoiden kanssa ja toiminut myös tuottajana, laulajana ja laulunkirjoittajana.

29-vuotias Scott sai läpimurtonsa vuonna 2013 ja on ollut kuudesti Grammy-ehdokkaana.

Lue myös:

    Uusimmat