Mainos

Kahdeksan asiaa, joita fiksut ihmiset eivät tee

Seuraavista asioista luopumisella voi olla huomattavia vaikutuksia suorituskykyysi. 

Älykkyystesteihin erikoistunut yritys TalentSmart on testannut yli miljoonaa ihmistä ja tullut siihen tulokseen, että suurella osalla älykkäistä ja hyvän suorituskyvyn omaavista ihmisistä on myös runsaasti tunneälyä.

Tunneäly on kykyä tunnistaa tunteiden merkitystä ja käyttää näitä tietoja hyväksi ongelmanratkaisussa ja konfliktitilanteissa.

Seuraavassa on listaus asioista, joita hyvän tunneälyn omaavat ihmiset eivät tee. 

1. He eivät etsi täydellisyyttä

Emotionaalisesti älykkäät ihmiset eivät tavoittele täydellisyyttä tai laita sitä etusijalle, sillä he tietävät, että täydellisyyttä ei ole olemassa. Täydellisyyden tavoittelu jättää jälkeensä ainoastaan epäonnistumisen tunnetta ja kysymyksiä siitä, mitä asioita olisi pitänyt tehdä toisin.

Jos tavoittelemme täydellisyyttä, emme koskaan pääse nauttimaan suorituksistamme.

2. He eivät välitä muiden mielipiteistä

Emotionaalisesti älykkäät ihmiset eivät vertaile itseään muihin tai anna kenenkään mielipiteen vähätellä omia saavutuksiaan. He tietävät, että vain sisältä kumpuavalla arvostuksella on oikeasti merkitystä.

3. He eivät unohda

Emotionaalisesti älykkäät ihmiset antavat nopeasti anteeksi, mutta tämä ei suinkaan tarkoita sitä, että he unohtaisivat asiat kokonaan. Anteeksianto ja eteenpäin päästäminen vaativat irti päästämistä, mutta tämä ei tarkoita sitä, että he antaisivat pahantekijälle tai virheelle toisen mahdollisuuden.

Vaikka virheitä tulisikin, he eivät jää tuleen makaamaan, vaan menevät eteenpäin virheestään oppineena.

4. He eivät elä menneisyydessä

Epäonnistuminen voi heikentää itsetuntoa ja omiin kykyihin luottamista. Tunneälykkäillä ihmisillä on kyky nousta ylös epäonnistumisen jälkeen, eivätkä aiemmat epäonnistumiset estä heitä ottamasta uusia riskejä tai tavoittelemasta unelmia tulevaisuudessa.

Kun elää menneisyydessä, menneisyydestä tulee osa sinua.

5. He eivät jää vatvomaan ongelmia

Hyvän tunneälyn omaavat ihmiset eivät vatvo ongelmia, sillä he tietävät olevansa tehokkaita keskittyessään ongelmien sijaan ratkaisuihin. Jos jäät pohtimaan ongelmiasi, luot itsellesi vain negatiivisia tunteita ja ylimääräistä stressiä, jotka voivat estää sinua toimimasta parhaalla mahdollisella tavalla. Tiedosta siis ongelmat ja toimi niiden vaatimalla tavalla.

6. He välttelevät negatiivisten ihmisten seuraa

Negatiiviset ihmiset rypevät omissa ongelmissaan ja kaipaavat ulkopuolelta sääliä, jotta voisivat tuntea itsensä paremmiksi ihmisiksi. Monet ihmiset pitävät velvollisuutenaan kuunnella näitä valituksia, sillä eivät halua vaikuttaa töykeiltä tai tunteettomilta.

Negatiivinen ihminen voi temmata sinut helposti mukaasi negatiivisuuden kierteeseen, mistä syystä tunneälykkäät ihmiset päätyvätkin välttelemään tämän kaltaista seuraa.

7. He eivät kanna kaunaa

Kaunan kantaminen ei tuo elämään mitään muuta kuin pitkäkestoista stressiä, joka voi tutkitusti aiheuttaa niin korkeaa verenpainetta kuin sydänsairauksiakin.

Emotionaalisesti älykkäät tietävät, että kaunan mukanaan tuomaa ylimääräistä stressiä kannattaa vältellä hinnalla millä hyvänsä. Irti päästäminen parantaa niin henkistä kuin fyysistäkin hyvinvointia.

8. He sanovat kyllä vain harvoin

Kalifornian yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan, mitä vaikeampi ihmisen on sanoa ei, sitä todennäköisemmin hän kokee stressiä, uupumusta ja masennusta. Vaikka kieltäytyminen on haaste monelle, sitä ei tulisi pelätä käyttää.

Hyvän tunneälyn omaavat sanovat kyllä vain niissä tilanteissa, kun heidän on mahdollisuus täyttää pyyntö onnistuneesti.

***

0:44

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.