Mainos

Kadulta Italiasta löydetyn Embla-tytön suomalaisisä MTV:lle: Vasta kuva auttoi jäljille, viranomaisista ei ollut apua

MTV Uutiset tavoitti Tahvo Jauhojärven, jonka Embla-tytär löytyi puoli vuotta katoamisensa jälkeen tässä kuussa Italian Roomasta. Ruotsinsuomalainen Jauhojärvi kertoo olevansa helpottunut mutta myös harmissaan, sillä Ruotsin viranomaisten toiminta Emblan katoamisen jälkeen ei edistänyt etsintöjä.

– Ei saanut apua, koska tyttäreni on aikuinen, eikä aikuisia ihmisiä lähdetä jahtaamaan, Tukholman eteläpuolella Trångsundissa asuva Jauhojärvi kertoi MTV Uutisille.

Embla esiintyi viime viikolla englantia puhuvana Mariana talian television Chi L'hai visto? -ohjelmassa (suomeksi Kuka on nähnyt hänet?). Hän vaelteli Rooman kaduilla ryysyisissä vaatteissa.

Tahvo Jauhojärven mukaan hänen tyttärensä oli lähtenyt toukokuussa Roomaan muun muassa siellä järjestettävien kielikurssien takia. Isä ei saanut yhteyttä tyttäreensä tämän jälkeen. Tilannetta pahensi se, että tyttärellä on Aspergerin syndrooma.

Tämäkään ei saanut Ruotsin viranomaisia apuun. Mediassa, muun muassa MTV:llä julkaistut kuvat auttoivat lopulta isän tyttärensä jäljille.

– Julkaistun kuvan jälkeen sain vähän apuakin viranomaisilta, Jauhojärvi sanoo.

Jo huomenna Italiaan

Hän on mahdollisesti lähdössä Italiaan jo huomenna hakemaan tyttärensä kotiin. Tapausta selvitellään vielä Ruotsin ja Italian viranomaisten kesken. Tahvo Jauhojärven mukaan hänen tyttärensä ei asu enää kadulla.

– Saan viestejä Italiasta koko ajan, jotka ovat nähneet Emblaa. Myös valokuvaajalta, joka otti kuvan hänestä.

Lapin Kallossa syntynyt Tahvo Jauhojärvi kertoo asuneensa Ruotsissa lähes koko elämänsä, vuodesta 1966. Kateissa ollut Embla-tytär onkin täysin ruotsalainen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.