Kadonneen retkeilijän karmea kohtalo paljastui – puuma oli hyökännyt naisen kimppuun kansallispuistossa

Retkeilijä on todennäköisesti kuollut puuman hyökkäyksessä Oregonissa Yhdysvalloissa. Viranomaisten mukaan maastosta läheltä kiipeilyaluetta on löytynyt aiemmin kadonneeksi illmoitetun naisen jäännöksiä.

Viranomaiset vahvistavat lähipäivinä naisen kimppuun hyökänneen eläimen DNA-näytteen avulla. Elokuun lopusta asti kadoksissa olleen 55-vuotiaan Diana Boberin ruumis löytyi Mount Hoodin ulkoilualueelta Yhdysvalloissa.

Viranomaisten mukaan kaikki tutkinnassa ilmenneet merkit viittaavat siihen, että naisen surmannut villieläin on puuma. 

Viranomaiset etsivät nyt villieläintä

Puumat ovat kissaeläimiin kuuluva suku, jonka lajeja ovat puuma ja jaguarundi. Niitä on tavattu lähes koko Amerikan mantereella.

Parhaillaan viranomaiset etsivät eläintä, joka on syypää naisen kuolemaan.

– Emme kuitenkaan usko, että puumien hyökkäykset ovat yhtään sen yleisempiä kuin aiemminkaan. Toisaalta emme osaa sanoa, aiheuttaako mahdollisesti kyseinen puuma tavallista suuremman uhan retkeilijöille, villieläimiin erikoistunut Brian Wolfer sanoo.

Perhe ilmoitti kadonneeksi

Diana Boberin perhe ilmoitti naisen kadonneeksi viime kuun lopussa. Poliisi löysivät ensin Boberin auton ulkoiluaueen läheltä ja aloittivat etsinnät alueella.

Hänen ruumiinsa löydettiin hieman yli kolmen kilomerin etäisyydeltä autosta. Viranomaisten mukaan puuma oli hyökännyt jo päiviä ennen ruumiin löytymistä.

Villieläintä etsitään alueelta ja ulkoilijoita on kehotettu välttämään liikkumista siellä.

Mount Hoodin kansallispuisto sijaitsee noin 64 kilometriä Portlandista kaakkoon.

Lue myös:

    Uusimmat