Mainos

Kaasufirma todistelee kaasuauton kykyjä: testiajo Suomen päästä päähän

Kaasuyhtiö Gasum teki kesäkuussa ajotestin, jossa testattiin kuinka pitkän matkan kaasuautolla voi ajaa yhdellä tankkauksella. Testiajo oli osa yrityksen kampanjaa, jolla lisätään suomalaisten tietoisuutta kaasuautoilusta.

Maakaasu-faktaa

 • Maakaasun vertailuhinta bensiinille on 0,694 €/litra ja biokaasun 0,928 €/litra.
 • Biokaasu on täysin päästötön polttoaine.
 • Kaasua myydään kiloissa, jolloin yksi kilo kaasua vastaa 1,56 litraa bensiiniä ja 1,39 litraa dieseliä.
 • Kaasua kuluu noin 4,5 kiloa per 100 kilometriä.

Gasumin kesäkuussa 2016 suorittama ajotesti osoitti, että kaasuautolla voi ajaa yhdellä tankkauksella lähes 1 300 kilometriä. Tämä matka vastaa ajoa Suomen päästä päähän.

– Kaasuauton toimintasäde on normaaliautoa laajempi ja jatkuvasti kasvavan tankkausasemaverkoston ansiosta käytettävyys kasvaa entisestään, kertoo Gasumin biokaasuliiketoiminnan myynnin päällikkö Jani Arala.

Kaasuauton laaja toimintasäde perustuu siihen, että kaasuautosta löytyy kaasutankin lisäksi myös bensatankki. Kun kaasu loppuu, auto siirtyy automaattisesti käyttämään bensaa. Siksi kaasuautoilu ei rajoitu vain kaasutankkausasemien vaikutusalueelle, vaan autoilijan käytössä on koko kaasu- ja bensa-tankkausasemaverkosto.

Maakaasu ja biokaasu ovat kuluttajille vielä suhteellisen tuntemattomia polttoaineita. Kaasuautoiluun liittyy myös paljon erilaisia ennakkokäsityksiä esimerkiksi polttoaineen riittoisuuteen, saatavuuteen ja hintaan liittyen.

Kaasuautot ovat kuitenkin yhtä luotettavia kuin bensakäyttöiset autot. Kaasun tankkaaminenkaan ei poikkea bensan tankkauksesta.

Suomesta löytyy tällä hetkellä 24 kaasutankkausasemaa, ja verkostoa laajennetaan jatkuvasti. Gasum on sitoutunut kaasuautoilun kehittämiseen ja rakentaa noin 35 uutta kaasutankkausasemaa tulevina vuosina.

Lähde: Gasum

---

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.