Kaarle Kustaa on ollut 50 vuotta Ruotsin vallassa – historiallinen muotokuva julki

75-vuotta täyttänyt Kaarle Kustaa on tunnettu pitkään Suomi-fanina – näin hän kuvaili suhdettaan naapurimaahansa vuonna 1987 1:04
Kaarle Kustaa on tunnettu pitkään Suomi-fanina – näin hän kuvaili suhdettaan naapurimaahansa vuonna 1987.

Kaarle Kustaa nousi valtaan vuonna 1973.

Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa on hallinnut Ruotsia 50 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Ruotsissa juhlitaan pitkin vuotta. 

Alkavan juhlavuoden kunniaksi hovi julkaisi Instagramissa kuninkaastaan uuden muotokuvan, joka on otettu samassa salissa, missä Kaarle Kustaa kruunajaisseremonia järjestettiin vuonna 1973.

Mikäli upotus ei toimi, näet kuvan täältä.

Kyseiseen valokuvaan liittyy myös historiallinen yksityiskohta, sillä kuningas poseeraa hopeisen valtaistuimen vieressä. Kaarle Kustaa on myös pukeutunut amiraalin asuun, jota koristavat Ruotsin ritarikuntien korkeimmat arvomerkit.

Magnus Gabriel De la Gardie lahjoitti valtaistuimen valtiopäivillä kuningatar Kristinalle hänen kruunaamisen yhteydessä vuonna 1650. Nykyään hopeavaltaistuin on Ruotsin monarkian symboli ja sitä pidetään valtakunnan arvon merkkinä, julkaisussa kirjoitetaan. 

Juhlavuoden kunniaksi kuningas vierailee vaimonsa kuningatar Silvian kanssa jokaisessa Ruotsin läänissä, joita on yhteensä 21.

Virallisia juhlallisuuksia saadaan kuitenkin odottaa, sillä varsinaiset juhlallisuudet järjestetään 15. ja 16. syyskuuta. Juhla alkaa kiitosjumalanpalveluksella, jonka jälkeen kuningas tulee tarkastamaan kunniavartioston. Illalla järjestetään tiettävästi juhlaillallinen kuninkaan kunniaksi. 

Vuosi 2023 on Ruotsille siinäkin mielessä erityinen, että valtion perustamisesta tulee kuluneeksi kunnioitettavat 500 vuotta. 

Lähde: Expressen



Lue myös:

    Uusimmat