Kaaliminestrone sekä Marinoituja karviaisia ja vaniljakermavaahtoa

Kaaliminestrone (4 annosta)

  • 1/4 valkokaalia
  • oliiviöljyä
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • pala varsiselleriä
  • ½ kukkakaali
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 100 g makaronia tai pätkittyä pastaa
  • 1,5 l kanalientä
  • suolaa ja mustapippuria

Suikaloi kaali, porkkana ja varsiselleri. Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipuli. Paloittele kukkakaali pieniksi nupuiksi. Kuumenna kattilassa tilkka oliiviöljyä ja lisää tomaattipyree. Pyöräytä pari kertaa ja lisää kasvikset. Lisää kanaliemi ja hauduta noin 1 tunti. Lisää lopuksi pasta ja anna turvota noin 15 minuuttia. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.

Marinoituja karviaisia ja vaniljakermavaahtoa (4 annosta)

  • 400 g vihreitä ja /tai punaisia karviaismarjoja
  • 1 dl vettä
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 kanelitanko tai 1 tl kanelia
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 2 dl kuohukerma
  • 2 tl vaniljasokeria

Mittaa kattilaan vesi ja sokeri ja kiehauta. Lisää kanelitanko ja anna kiehua n. 5 minuuttia. Sekoita joukkoon raastettu appelsiinin kuori ja hauduta vielä hetki. Puhdista karviaiset ja halkaise ne. Lusikoi marjoja annoskulhoihin ja kaada mausteliemi päälle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Viimeistele jälkiruoka lusikallisella kermavaahtoa.

Reseptit: Henri Alen/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat