Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kaalikeitto ja kaalipata 14.8.2000

Julkaistu 23.05.2001 16:17

toim. Kati Nappa

Kaalikeitto


1 kerä kaalia
2-4 sipulia
2 rkl öljyä
4-5 porkkanaa
8-10 noin kananmunan kokoista perunaa
noin 2 tl suolaa
mustapippuria
1-1,5 l vettä tai kasvislientä
hienonnettua tilliä tai persiljaa

Suikaloi kaali, silppua sipulit ja leikkaa porkkanat penneiksi. Pese perunat hyvin tai kuori ne. Kuullota kaalia ja sipulia öljyssä ison kattilan pohjalla. Lisää porkkanapennit ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Painele kokonaiset perunat keiton sisään. Keitä miedolla lämmöllä noin puoli tuntia. Jos haluat keittää kaalia pidempään, lisää perunat vähän myöhemmin. Tarkista maku ja ripottele pinnalle runsaasti tilliä ja/tai persiljaa.

Tarjoa juusto- tai kinkkuleipien kera. On tarkoitus että keiton perunat kuluvat keittoaterialla. Jäähdytä loppukeitto esim. tiskialtaassa kylmässä vedessä. Säilytä kylmässä ja valmista keitosta laatikkoa 2-3 päivän sisällä.

Kaalilaatikko


kaalikeiton loppu


300 g porsaan jauhelihaa

pippurisekoitusta, yrttejä

2-3 munaa

leivänmuruja tai pieneksi kuutioitua leipää

Paahda jauheliha ja mausta se kunnolla. Voitele laakea uunivuoka ja kaada keiton loppu siihen. Sekoita joukkoon munat ja jauheliha.

Ripottele pinnalle leivänmuruja tai pieniä leipäkuutioita. Kypsennä 200 asteessa 30-40 minuuttia eli kunnes muna on hyytynyt. Tarjoa lisäksi punaherukkasurvoksella höystettyä omenaraastetta.

Lisää aiheesta:

Päätön matkustustrendi leviää sosiaalisessa mediassa – uskaltaisitko kokeilla?Nyt on erikoista: Uusi televisiokanava seuraa Kaijan, Paulan ja Sepon liikkeitä jouluun astiHelppo resepti suklaakekseihin – kananmunaa ei tarvitaOxfordin vuoden sana kuvaa raivostuttavaa ilmiötä, johon sinäkin olet luultavasti somessa törmännytKokki näyttää, miten teet klassikkokastikkeen helposti itse – "Ihmisiä vähän pelottaa"Milloin keski-ikä nykyään alkaa? Kansalla selkeä mielipide
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:59
    Matkailu

    Päätön matkustustrendi leviää sosiaalisessa mediassa – uskaltaisitko kokeilla?

  • 17:20
    Porot

    Nyt on erikoista: Uusi televisiokanava seuraa Kaijan, Paulan ja Sepon liikkeitä jouluun asti

  • 17:01
    Leivonta

    Helppo resepti suklaakekseihin – kananmunaa ei tarvita

  • 14:34
    Ilmiöt

    Oxfordin vuoden sana kuvaa raivostuttavaa ilmiötä, johon sinäkin olet luultavasti somessa törmännyt

  • 09:35
    Ruoka

    Kokki näyttää, miten teet klassikkokastikkeen helposti itse – "Ihmisiä vähän pelottaa"