Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kaalikeitto ja kaalipata 14.8.2000

Julkaistu 23.05.2001 16:17

toim. Kati Nappa

Kaalikeitto


1 kerä kaalia
2-4 sipulia
2 rkl öljyä
4-5 porkkanaa
8-10 noin kananmunan kokoista perunaa
noin 2 tl suolaa
mustapippuria
1-1,5 l vettä tai kasvislientä
hienonnettua tilliä tai persiljaa

Suikaloi kaali, silppua sipulit ja leikkaa porkkanat penneiksi. Pese perunat hyvin tai kuori ne. Kuullota kaalia ja sipulia öljyssä ison kattilan pohjalla. Lisää porkkanapennit ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Painele kokonaiset perunat keiton sisään. Keitä miedolla lämmöllä noin puoli tuntia. Jos haluat keittää kaalia pidempään, lisää perunat vähän myöhemmin. Tarkista maku ja ripottele pinnalle runsaasti tilliä ja/tai persiljaa.

Tarjoa juusto- tai kinkkuleipien kera. On tarkoitus että keiton perunat kuluvat keittoaterialla. Jäähdytä loppukeitto esim. tiskialtaassa kylmässä vedessä. Säilytä kylmässä ja valmista keitosta laatikkoa 2-3 päivän sisällä.

Kaalilaatikko


kaalikeiton loppu
300 g porsaan jauhelihaa
pippurisekoitusta, yrttejä
2-3 munaa
leivänmuruja tai pieneksi kuutioitua leipää

Paahda jauheliha ja mausta se kunnolla. Voitele laakea uunivuoka ja kaada keiton loppu siihen. Sekoita joukkoon munat ja jauheliha.

Ripottele pinnalle leivänmuruja tai pieniä leipäkuutioita. Kypsennä 200 asteessa 30-40 minuuttia eli kunnes muna on hyytynyt. Tarjoa lisäksi punaherukkasurvoksella höystettyä omenaraastetta.

Lisää aiheesta:

Huijausvaroitus: Saitko tällaisen viestin "S-Pankilta"? Älä mene lankaan!Kiinalainen autovalmistaja yritti esitellä uuden katumaasturinsa voimaa – testi meni vaarallisella tavalla pieleenMitä hyötyä on auton maskipeitosta?Torttutaikinaa, lehtitaikinaa vai voitaikinaa? Paras valinta joulutorttuihinMihin kumppanit katosivat somesta? Poikaystäviä moititaan nyt noloiksiErikoinen käänne Kristan juhlissa: Tuikkukupit räjähtelivät rikki yksi toisensa jälkeen
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:45
    Verkkohuijaukset

    Huijausvaroitus: Saitko tällaisen viestin "S-Pankilta"? Älä mene lankaan!

  • 12:44
    Autot

    Kiinalainen autovalmistaja yritti esitellä uuden katumaasturinsa voimaa – testi meni vaarallisella tavalla pieleen

  • 12:02
    Auton varusteet

    Mitä hyötyä on auton maskipeitosta?

  • 09:57
    Leivonta

    Torttutaikinaa, lehtitaikinaa vai voitaikinaa? Paras valinta joulutorttuihin

  • 07:59
    Seksi ja parisuhde

    Mihin kumppanit katosivat somesta? Poikaystäviä moititaan nyt noloiksi