Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kaalikeitto ja kaalipata 14.8.2000

Julkaistu 23.05.2001 16:17

toim. Kati Nappa

Kaalikeitto


1 kerä kaalia
2-4 sipulia
2 rkl öljyä
4-5 porkkanaa
8-10 noin kananmunan kokoista perunaa
noin 2 tl suolaa
mustapippuria
1-1,5 l vettä tai kasvislientä
hienonnettua tilliä tai persiljaa

Suikaloi kaali, silppua sipulit ja leikkaa porkkanat penneiksi. Pese perunat hyvin tai kuori ne. Kuullota kaalia ja sipulia öljyssä ison kattilan pohjalla. Lisää porkkanapennit ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Painele kokonaiset perunat keiton sisään. Keitä miedolla lämmöllä noin puoli tuntia. Jos haluat keittää kaalia pidempään, lisää perunat vähän myöhemmin. Tarkista maku ja ripottele pinnalle runsaasti tilliä ja/tai persiljaa.

Tarjoa juusto- tai kinkkuleipien kera. On tarkoitus että keiton perunat kuluvat keittoaterialla. Jäähdytä loppukeitto esim. tiskialtaassa kylmässä vedessä. Säilytä kylmässä ja valmista keitosta laatikkoa 2-3 päivän sisällä.

Kaalilaatikko


kaalikeiton loppu
300 g porsaan jauhelihaa
pippurisekoitusta, yrttejä
2-3 munaa
leivänmuruja tai pieneksi kuutioitua leipää

Paahda jauheliha ja mausta se kunnolla. Voitele laakea uunivuoka ja kaada keiton loppu siihen. Sekoita joukkoon munat ja jauheliha.

Ripottele pinnalle leivänmuruja tai pieniä leipäkuutioita. Kypsennä 200 asteessa 30-40 minuuttia eli kunnes muna on hyytynyt. Tarjoa lisäksi punaherukkasurvoksella höystettyä omenaraastetta.

Lisää aiheesta:

Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!Tiesitkö? Linnan juhlien alkuperäinen booliohje vuoti julkisuuteen 1970-luvullaKaksi todellista kuitupommia: Löytyykö näitä marjoja pakastimestasi?Tutkimus: Tulivuorenpurkaus saattoi käynnistää yhden maailmanhistorian pahimmista tappotaudeistaNyt tarkkana! Verohallinnolta tuleva viesti voi olla huijaus
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."

  • 11:30
    Linnan juhlat

    Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!

  • 08:37
    Juomat

    Tiesitkö? Linnan juhlien alkuperäinen booliohje vuoti julkisuuteen 1970-luvulla

  • 06:45
    Marjat

    Kaksi todellista kuitupommia: Löytyykö näitä marjoja pakastimestasi?

  • Eilen21:01
    Tiede

    Tutkimus: Tulivuorenpurkaus saattoi käynnistää yhden maailmanhistorian pahimmista tappotaudeista