Tilanne rajalla vilkastunut taas: Kaakkois-Suomen ylityspaikoille tullut puoleenpäivään mennessä lähes 70 turvapaikanhakijaa

Neljä rajanylityspaikkaa sulkeutuu itärajalla ensi yönä – apulaiskomentaja Jukka Lukkari kertoo, mitä on odotettavissa 1:57
Neljä rajanylityspaikkaa sulkeutuu itärajalla ensi yönä – apulaiskomentaja Jukka Lukkari kertoo, mitä on odotettavissa

Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoille on tänään kello 12 mennessä saapunut yhteensä 69 turvapaikanhakijaa, kertoo Kaakkois-Suomen rajavartiosto viestipalvelu X:ssä.

Määrä on jo nyt huomattavasti suurempi kuin koko eilisen päivän aikana, jolloin Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoille saapui 26 turvapaikanhakijaa.

Rajanylityspaikkoja suljetaan kolmeksi kuukaudeksi

Hallitus kertoi eilen päättäneensä, että Suomi sulkee perjantain ja lauantain välisenä yönä Vaalimaan, Nuijamaan ja Imatran rajanylityspaikat Kaakkois-Suomen rajavartioston alueella sekä Niiralan rajanylityspaikan Pohjois-Karjalan rajavartioston alueella. Rajanylityspaikat suljetaan keskiyöllä.

Kansainvälisen suojelun hakeminen keskitetään Vartiuksen ja Sallan rajanylityspaikoille.

Sisäministeri Rantanen: Lisätoimia käyttöön tarvittaessa

STT kysyi torstaina sisäministeri Mari Rantaselta (ps.) eduskunnassa, missä vaiheessa ylittyy sellainen raja, että hallituksen on tehtävä uusia toimenpiteitä.

– Selvä on, että hallituksen tahtotila on se, että tämä ilmiö saadaan loppumaan. Jos se edellyttää lisätoimia, niitä tehdään, Rantanen sanoi.

Mahdollisten lisätoimien sisältöön Rantanen ei vielä halunnut ottaa kantaa. Hän kertoi hallituksen olevan tilanteen tasalla ja valmiina uusien päätösten tekemiseen, jos tarve tulee.

Rajavartiolaitoksen apulaispäällikön Markku Hassisen mukaan uusimmat tiedot kertovat, että ilmiö oli ilmeisesti laajenemassa jo torstain aikana pohjoiseen. Hänen mukaansa tilanteessa oli selkeä eskaloitumisvaara. Nyt päätetyillä toimilla pyritään estämään se, että "tilanne pääsisi hajoamaan käsistä".

MTV Uutiset vieraili Vaalimaan rajanylityspaikalla – katso, miltä itärajalla näytti:

Itärajan ylityspaikkojen sulkemiset ovat hämmentäneet rajanylittäjiä 3:44
Itärajan ylityspaikkojen sulkemiset ovat hämmentäneet rajanylittäjiä.

MTV Uutiset Vaalimaan raja-asemalla – näin sulku vaikuttaa 6:03
MTV Uutiset Vaalimaan raja-asemalla – näin sulku vaikuttaa.

Anatoly kuuli rajan sulkemisesta toimittajalta – työpaikka Helsingissä, iäkäs äiti Pietarissa 1:05
Anatoly kuuli rajan sulkemisesta toimittajalta – työpaikka Helsingissä, iäkäs äiti Pietarissa.

MTV itärajalla – "Hyvin rauhallista" 2:17
Tältä itärajalla näytti varhain torstaiaamuna: "Hyvin rauhallista".

Maahantulijoiden määrää päivitetty 17.11.2023 kello 14.43 

Lue myös:

    Uusimmat