Kaakkois-Suomen rajan kautta tuli Suomeen eilen 7 000 venäläistä – "Asevelvollisuus ei suora peruste myöntää kansainvälistä suojelua"

2:10
Katso myös: Venäläisten matkustus Suomeen ei Supon mukaan uhkaa kansallista turvallisuutta – luvattomat rajanylitykset voivat lisääntyä

Suomeen saapui eilen rajanylityspaikkojen kautta 7 743 venäläistä ja 3 662 poistui, Rajavartiolaitos tiedottaa. 

Liikenne on jatkunut edellisviikkoa vilkkaampana, mutta hiljentynyt viikonlopusta. Rajavartiolaitoksen mukaan enemmistö saapujista jatkaa matkaansa muihin maihin.

Suurin osa ylityksistä tapahtui Kaakkois-Suomen rajanylityspaikkojen kautta, joiden kautta Suomeen saapui maanantaina kaikkinensa 12 385 ihmistä, Kaakkois-Suomen rajavartiosto kertoo Twitterissä. 

Heistä Venäjän kansalaisia oli 7 066. Venäläisten rajanylitysten määrä nousi reilulla neljällätuhannella edellisviikon maanantaista.

Venäläisiä poistui samojen ylityspaikkojen kautta viidennes enemmän kuin edellisviikon maanantaina eli 3 157 ihmistä. 

Tänä aamuna Vaalimaan rajanylityspaikalle oli muodostunut 50–70 auton jono. Nuijamaan ja Imatran asemilla on rauhallisempaa.

Pohjois-Karjalan rajavartiolaitos kertoo, että Niiralan kautta Suomeen saapui eilen 494 venäläistä ja maasta poistui 339 venäläistä. Kaikkineen Niiralan kautta matkustajia saapui 687.

Kainuun rajanylityspaikoilla liikenne lisääntyi vain hieman.

"Asevelvollisuus ei suoraan peruste myöntää kansainvälistä suojelua"

Venäläisten jättämiä turvapaikkahakemuksia Suomeen on tullut vain kymmeniä, kertoo maahanmuuttovirasto Twitterissä.

Eilen maanantaina hakemuksia tuli 35 kappaletta. Yhteensä niitä on tullut viime keskiviikosta lähtien 92 kappaletta.

Maahanmuuttovirasto toteaa, että asevelvollisuus tai liikekannallepano ei ole suoraan peruste myöntää kansainvälistä suojelua. Jokainen turvapaikkahakemus tutkitaan yksilöllisesti. 

Mikäli asepalveluksessa joutuu tekemään esimerkiksi sotarikoksia, suojeluun voi olla perusteita. Lisäksi palveluksesta kieltäytymisen täytyy johtaa rangaistukseen.

Kohtuuttoman ankaraksi tulkittava rangaistus palveluksesta kieltäytymisestä voi myös itsessään riittää perusteeksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja