K-ryhmä tuo kauppoihin "kansalaismaskit" – valmistetaan Suomessa

8:47
Katso yllä oleva video: Suojaavatko kankaiset maskit koronavirukselta? VTT tutki asiaa.

K-ryhmä tuo kauppoihinsa kuluttajille sopivat kasvomaskit. Niin sanottujen kansalaismaskien tuotanto alkaa toukokuun lopulla, minkä jälkeen ne tulevat kuluttajien ulottuville K-ryhmän kauppoihin.

Katso yllä oleva video: Suojaavatko kankaiset maskit koronavirukselta? VTT tutki asiaa.

Yhteistyökumppaneina ovat Ahlström-Munksjö ja Filterpak. Ahlström-Munksjö toimittaa kuitukangasmateriaalit, joista Filterpak valmistaa maskit Hangossa.

K-ryhmän mukaan ensimmäinen erä on 600 000 maskia. Jatkossa tuotantoa on mahdollista laajentaa 1 500 000 maskiin kuukaudessa.

Mikäli kasvomaskien asiakaskysyntä kasvaa edelleen, K-ryhmä selvittää myös muita mahdollisuuksia vastata kasvomaskien kasvavaan tarpeeseen.

Valmistettavien kansalaismaskien suodatustehokkuus on VTT:n mittauksen mukaan 88 prosenttia, mikä on noin 20–40 prosenttia parempi kuin esimerkiksi puuvillaisten kangasmaskien suodatusteho.

Useita hankkeita maskien ja suojavarusteiden valmistamiseksi

K-ryhmä painottaa tiedotteessaan, että yksi tärkeä edellytys yhteiskunnan avautumiselle on kasvomaskien parempi saatavuus ja laajamittaisempi käyttö.

Yhteishanke lisää osaltaan muiden kuin terveydenhuollon tarpeisiin tarkoitettujen, riittävän suojaustason takaavien suojien saatavuutta.

Suomessa on käynnissä useita hankkeita kasvomaskien ja muiden suojavarusteiden valmistamiseksi.

Muun muassa suojavarustevalmistaja Lifa Air on solminut Huoltovarmuuskeskuksen kanssa sopimuksen hengityssuojainten ja kirurgisten kasvomaskien valmistuksen aloittamisesta Suomessa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja