Mainos

Jyväskylässä kerrostalopalo

Kerrostalon ullakkotilat ja yksi ylimmän kerroksen huoneisto tuhoutuivat tulipalossa Jyväskylän keskustassa tänään. Kerrostalo tyhjennettiin asukkaista, eikä henkilövahinkoja aiheutunut.

Hätäkeskus sai tiedon Mäki-Matin alueella sijaitsevan kerrostalon palosta noin kello 13.30. Palo sai alkunsa viidennen kerroksen huoneistosta, josta se levisi räystään kautta ullakko- ja kattopaloksi. Rakennuksen ullakko on osastoimaton, joten tuli pääsi etenemään nopeasti.

Palo levitti ympäristöön runsaasti savua. Palon syttymissyystä ei ole toistaiseksi tietoa.

Yksi ihminen kävi tarkastuksessa

Kaksiossa, josta palo sai alkunsa, ei ollut syttymishetkellä ketään. Muihin huoneistoihin palo ei päässyt leviämään. Ilmeisesti myös vesivahingot jäivät niissä melko vähäisiksi.

Talon molemmat raput saatiin tyhjennettyä asukkaista. Paikalle saapui ennen kello kahta linja-auto, johon siirrettiin 27 ihmistä. Talossa on runsaat 50 asukasta.

- Parille ihmiselle sairaankuljettajat antoivat happea, mutta kukaan ei varsinaisesti loukkaantunut. Tiettävästi yksi ihminen kävi tarkastuksissa, kertoi apulaispalopäällikkö Risto Helminen palopaikalta.

- Vahingot ovat arviolta parin miljoonan vanhan markan luokkaa. Osa asukkaista pääsee vielä tänään palaamaan asuntoihinsa. Osalle on varattu hotellimajoitus.

Palo saatiin hallintaan runsaassa tunnissa. Jälkisammutus- ja raivaustyöt jatkuivat edelleen puoli viiden aikaan. Helminen arvioi, että töitä joudutaan jatkamaan mahdollisesti myöhään iltaan tai kauemminkin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.