Jyskyttääkö päässä? Unelmien krapulajuoma ja 5 muuta helpottavaa herkkua

Jos päätäsi särkee tai tunnet olosi muuten krapulaiseksi, nappaa tästä päivääsi helpottavat vinkit.

Näillä herkuilla voit tutkitusti helpottaa krapulaoireita:

Kurkku

Juhlinnan jälkeisen aamusta selviää paremmin, jos syö hieman kurkkua ennen nukkumaanmenoa. Kurkun sisältämä B-vitamiini sekä sokerit palauttavat kehon nopeammin normaalimpaan tilaan ja helpottavat muun muassa päänsärkyä.

Hunaja

Hunajasta on muuhunkin kuin sokerin korvaajaksi, sillä sen kerrotaan olevan erinomainen lääke krapulaan. Hunaja sisältää runsaasti muun muassa antioksidantteja ja kaliumia, jotka auttavat helpottamaan juhlinnan jälkeistä olotilaa.

Kookosvesi

Kookosvesi on keholle tasapainoista energiaa antava janonsammuttaja ja kehon nestetasapainon tehokas ylläpitäjä. Tämä luonnon oma superjuoma sisältää muun muassa runsaasti mineraaleja, vitamiineja ja aminohappoja, mutta ei yhtään kolesterolia tai rasvaa ja vain vähän kaloreita.

Nuudelikeitto

Kalifornian yliopiston tutkimuksen mukaan Yak-a-mein -nuudelikeitossa on täydellinen tasapaino suolaa, proteiineja, hiilihydraatteja sekä mikroravinteita, joiden yhteisvaikutus auttaa lieventämään muun muassa krapulan aiheuttamaa pääkipua.

Keiton kananmunat sisältävät aminohappo kysteiiniä, joka poistaa elimistöstä haitallista asetyldehydiä. Suola sen sijaan korvaa elimistöstä puuttuvia kaliumia ja natriumia. Naudanlihan ja kalan sisältämät B1-vitamiinit ja tiamiinit voivat sen sijaan estää elimistöön kertymästä liikaa glutaraattia, joka aiheuttaa klassista krapulapäänsärkyä.

Bloody Mary tai Virgin Mary

Krapulaa lievittää tutkijoiden mukaan parhaiten vitamiinipitoinen ja tomaattinen drinkki Bloody Mary. Alkoholi ei kuitenkaan ole koskaan suositeltava ratkaisu krapulatuskan lievittämiseen, joten klassikkodrinkistä kannattaa valmistaa terveellisempi, alkoholiton vaihtoehto Virgin Mary. Täydellisen krapulajuoman resepti on tutkijoiden mukaan hyvin yksinkertainen: käytä mahdollisimman laadukasta tomaattimehua, halpaa vodkaa ja tarjoile juoma jäiden kera. Lisäksi juoma on nautiskeltava puolen tunnin sisällä valmistuksesta, jotteivät sen piristävät kemikaaliyhdisteet ehdi tuhoutua.

Unelmien krapulajuoma

Jos mikään muu ei auta, niin tässä on viimeinen oljenkortesi:

Yhdysvaltain Milwaukeessa sijaitseva Sobelman's Pub & Grill on kuitenkin tuonut tunnettuun krapulajuomaan, Bloody Maryyn hieman uudenlaisen mausteen – nimittäin pekoni-juustohampurilaisen. Ja jos tämä ei vielä tyydytä suolanhimoa, on mukana myös muun muassa makkaraa, juustoa, pikkelöityä parsaa, sieniä sekä sipulia.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat