Mainos

Jyrki Järvilehdolle vankilatuomio

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut entisen formulakuljettaja Jyrki Järvilehdon 2 vuoden ja 4 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen toissakesäisestä veneturmasta, missä Järvilehdon ystävä kuoli.

Oikeus katsoi, että Järvilehto ajoi turmavenettä ja aiheutti törkeällä huolimattomuudellaan veneen matkustajana olleen ystävänsä kuoleman.

Tuomio tuli törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vesiliikennejuopumuksesta.

Keskeinen kysymys oikeudenkäynnissä oli, kuka venettä kuljetti. Oikeus katsoi näytetyksi, että Järvilehto on ollut kuljettaja asiassa esitetyn lääketieteellisen ja teknisen näytön perusteella.

Järvilehdon hurjaa ylinopeutta kiitänyt vene törmäsi kohtalokkain seurauksin siltaan Jomalvikin kanavassa Raaseporissa toissakesänä. Oikeuden mukaan veneen nopeus on ollut ainakin 79 km/h. Järvilehdon veren alkoholipitoisuus oli yli 2,5 promillea.

Oikeus määräsi Järvilehdon maksamaan uhrin omaisille kärsimyskorvauksia yhteensä 24 000 euroa. Muun muassa hautauskulut ja oikeudenkäyntikulut mukaan lukien maksettavaa kertyi yli 50 000 euroa.

Lisäksi Järvilehdon on maksettava elatusapua menehtyneen miehen kolmelle alaikäiselle lapselle siihen saakka, kun he täyttävät 18 vuotta.

Järvilehtoa ei ole vangittu tuomion yhteydessä. Järvilehto kiisti oikeudenkäynnissä ajaneensa turmavenettä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.