Juustorullat

Myllyn Paras
Julkaistu 02.01.2014 08:53

Pakastimessa olevat voitaikina- ja torttutaikinalevyt voi hyödyntää vaikkapa näin! Tee maukkaita juustorullia ja koristele unikon- tai seesaminsiemenillä.

Noin 30 kpl:

1 pkt Myllyn Paras Torttutaikinaa (500 g) tai Lehtitaikinaa (500 g)

1 muna

Mustaleima Emmental -juustoraastetta

3 rkl oreganoa

3 rkl basilikaa

n. 1 tl suolaa

unikon- tai seesaminsiemeniä

Sulata taikinalevyt. Mikäli käytät torttutaikinaa, voit kaulia levyjä hieman ohuemmiksi (pidemmiksi) ensin. Voitele levyt munalla. Ripottele pinnalle juustoraastetta, yrttimausteita sekä suolaa. Kierrä levyt rullalle kääretortun tapaan. Nipistä sauma kiinni kostutetuin käsin alaspäin.

Leikkaa rullat terävällä veitsellä 5 – 6 palaan ja aseta ne kumolleen uunipellille leivinpaperin päälle. Voitele munalla ja ripottele pinnalle siemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla kauniin ruskeiksi, 10–15 min kierteen paksuudesta riippuen.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle