Juusela saanut nimensäkin F1-legendan mukaan – "Innostus tullut äidinmaidosta"

MTV:n uusi F1-selostaja Niki Juusela on intohimoinen moottoriurheilumies. Hänet on nimettykin formulalegendan mukaan.

Juusela hyppää MTV:n F1-talliin tulevalle kaudelle. Suomalaisten suosikkilajin parissa työskentely on Juuselan pitkäaikainen haave.

– Olen ihan sairaan innoissani. Kun miettii, että kyseessä on todella hieno laji ja se innostus on ikään kuin äidinmaidosta tullut. Jos on Niki Laudan mukaan saanut nimensä, niin ei se nyt ihan huono juttu voi olla, Juusela naurahtaa.

Teini-iässä Juusela oli intohimoinen Ayrton Sennan kannattaja. Brassilegendan ja Mika Häkkisen mestaruudet ovat jääneet kirkkaimpina urheilumuistoina nuoruudesta mieleen.

– Kun Senna päihitti Alain Prostin 1990 ja 1991, niin ne ovat jääneet vahvasti mieleen. Ja tietenkin Mikan maailmanmestaruudet 1998 ja 1999, kun Matti Kyllönen selosti. Ne hetket ovat jääneet elävästi mieleen.

Senna on Juuselan mielestä kaikkien aikojen paras F1-kuski. Hänen kuolemansa Imolassa vuonna 1994 koskettaa edelleen.

– Se oli yksi elämäni synkimmistä päivistä. Se oli ihan kamalaa. Jännää, kuinka yhden ihmisen muisto ja poismeno voi koskettaa vieläkin tänä päivänä, vaikkei ole ikinä tavannut tai tuntenut. Se kertoo karismasta ja persoonasta aika paljon. Sennahan ei ole kuollut tietyllä tavalla, vaan hän elää edelleen.

Lue myös:

    Uusimmat