Juuse Saros yllättyi Vezina-ehdokkuudestaan, ikävä tilanne pilasi NHL-kauden huipennuksen – "Tunsin poksahduksen välittömästi"

Aivan pudotuspelien alla ikävästi loukkaantunut Nashville Predatorsin suomalaisvahti Juuse Saros yllättyi positiivisesti Vezina Trophy -ehdokkuudestaan.

NHL julkisti tiistaina kolme ehdokasta kauden parhaalle maalivahdille jaettavan Vezina Trophyn voittajaksi. Ehdokkuuden saivat Nashvillen Juuse Saros, Calgary Flamesin Jacob Markström ja New York Rangersin Igor Shestjorkin.

Upean kauden Nashvillen maalilla pelannut Saros otti ehdokkuuden ylpeänä vastaan.

– Se on siistiä. En oikein odottanut sitä, joten se oli minulle yllätys. Se tuntuu epätodelliselta, Saros kertoo Nashvillen haastattelussa.

26-vuotiaan suomalaisvahdin kausi koki ikävän takaiskun runkosarjan viimeisillä metreillä, kun Saros loukkaantui Calgary Flamesia vastaan pelatussa ottelussa. Nilkkavamma piti suomalaisen sivussa koko Colorado Avalanchea vastaan pelatun pudotuspelisarjan.

– Minun täytyi liukua takatolpalle vauhdilla ja samaan aikaan yritin peittää etukulmaa. Kaaduin ikävästi jalkani päälle. Tunsin poksahduksen välittömästi. Tein vielä pari torjuntaa, mutta jalka tuntui aina tosi pahalta, kun menin ylös ja alas. Silloin tiesin, että tässä menee tovi, Saros kuvailee loukkaantumistaan.

Runkosarjassa peräti 67 ottelua pelanneen Saroksen loukkaantuminen oli Nashvillelle kova pala. 91,8 prosentin varmuudella torjunut suomalainen jätti Nashvillen tolppien väliin sellaisen loven, jota ei hevillä paikattu. Colorado marssi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Nashvillen yli tylysti otteluvoitoin 4-0.

Vaikka Nashvillen kausi olisikin vielä jatkunut, olisi Saros ollut sivussa tositoimista vielä pitkään. Paluu peli- ja harjoituskuntoon on vielä mysteeri.

– Siinä voi mennä kaksi tai neljäkin viikkoa. En tiedä vielä. Se on kuitenkin alkanut jo parantua hyvin. Toivottavasti pääsen pian takaisin jäälle, Saros toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat