Antti Raanta nousi kotiyleisön sankariksi: "Korvat soivat, kun yrität saada unta"

Antti Raanta torjui 33 kertaa, Teuvo Teräväinen syötti kolme ja Sebastian Aho kaksi maalia.

Ensimmäisiä NHL-pudotuspelejään pelaava maalivahti Antti Raanta sai sankarin kunnianosoitukset autettuaan Carolina Hurricanesin voiton päähän jatkopaikasta pudotuspelisarjassa Boston Bruinsia vastaan.

Raanta torjui 33 laukausta Carolinan voitettua Bostonin kotonaan 5–1. Hurricanes meni otteluvoitoissa 3–2-johtoon ja voi varmistaa toisen kierroksen paikkansa seuraavassa ottelussa Bostonissa.

Ottelun ykköstähdeksi valittu Raanta joutui odottelemaan pelin jälkeisessä kaukalonlaitahaastattelussa, että hullaantunut kotiyleisö antoi hänelle suunvuoron.

– Te olette olleet uskomattomia. Annatte meille niin paljon energiaa. Korvat soivat vielä, kun palaat kotiin ja yrität saada unta. Jatketaan tästä ja yritetään saada Bostonista vielä yksi voitto, Raanta kiitteli yleisöä.

Carolinan ykköstorjujan paikan tanskalaisen Frederik Andersenin loukkaantumisen jälkeen vastaanottanut Raanta näki otteidensa parantuneen vähitellen avauserän parin irtokiekon jälkeen. Hän piti kiinni nollapelistä aina kolmannen erän puoliväliin asti.

Kyseessä ovat 32-vuotiaalle Raannalle vasta ensimmäiset pudotuspelit, joissa hän saa aloittavan maalivahdin vastuuta. Raumalaiselta kysyttiin tunnelmista neljän startin playoff-veteraanina.

– Kun saa ensimmäisen voiton vyölleen, alkaa vain pelata peliä sellaisena kuin se tulee vastaan, Raanta kommentoi.

– Tietysti sen tietää, että kyse on playoffseista, ja ottelut täytyy pelata loppuun asti vaikka tilanne olisi 4-1 tai 5-1. Vastustaja kuitenkin pyrkii saamaan otetta seuraaviin peleihin. Pitää vain keskittyä hetkeen ja yhteen vetoon kerrallaan.

Teuvo Teräväinen syötti Carolinan maaleista peräti kolme ja Sebastian Aho kaksi. Carolinalla on mahdollisuus katkaista sarja perjantain vastaisena yönä Suomen aikaa Bostonissa.

Lue myös:

    Uusimmat