Sanna Marin etätöihin: Pääministerin virka-asunnolla olleen henkilön lähipiirissä koronatartunta – "Pääministeri on testattu – hän on oireeton ja voi hyvin"

Pääministeri Sanna Marin siirtyy etätöihin varotoimenpiteenä – kesärannassa työskennellyn lähipiirissä todettu koronavirustartunta 1:26
Näin MTV Uutiset Live kertoi pääministeri Sanna Marinin siirtymisestä etätöihin.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) on etätöissä tästä päivästä lähtien toistaiseksi varotoimenpiteiden vuoksi. Marin työskentelee virka-asunnoltaan Kesärannasta käsin.

Syynä on se, että Marin sai eilen tietää, että Kesärannassa on viime viikon lopulla työskennellyt henkilö, jonka lähipiirissä on todettu varmistettu koronatapaus.

Valtioneuvoston viestintäosasto kertoo, että Kesärannassa työskennellyt henkilö on oireeton ja ollut karanteenissa heti, kun sai tiedon lähipiirissään ilmenneistä oireista.

"Pääministeri on oireeton ja voi hyvin"

Henkilö ei tiedotteen mukaan ole kohdannut pääministeriä, hänen perhettään eikä pääministerin esikuntaa viime viikolla Kesärannassa.

Valtioneuvoston mukaan pääministerin altistumisen mahdollisuus on "hyvin matala".

– Pääministeri on oireeton ja voi hyvin, tiedotteessa sanotaan.

Valtioneuvoston viestintäjohtaja Päivi Anttikoski kertoo STT:lle, että pääministerille on jo tehty koronatesti, mutta tulosta ei ole vielä saatu.

– Hänet on testattu ja altistuksen mahdollisuus on äärimmäisen matala. Tämä on varotoimenpide, ettei oteta mitään riskejä.

Juttua ja otsikkoa päivitetty kello 12.25 tiedolla, että pääministerille on tehty koronatesti.

Lue myös:

    Uusimmat