Poliisin käsissä kuolleen George Floydin veli muistotilaisuudessa: "Hän oli voimakas ihminen"

Sadat ihmiset ovat osallistuneet poliisin käsissä kuolleen George Floydin muistotilaisuuteen Minneapolisissa Yhdysvalloissa.

Ihmisoikeusaktivisti Al Sharptonin johtama seremonia alkoi iltayhdeksältä Suomen aikaa.

– Saamamme tuki ja osallistuminen mielenosoituksiin on ollut ennennäkemätöntä. Nyt meillä on mahdollisuus saada aikaan todellinen muutos, Sharpton sanoi ennen tilaisuutta televisiohaastattelussa.

New York Timesin mukaan Sharpton on sanonut kertovansa muistotilaisuudessa uudesta kansanliikkeestä ja vaativansa myös liittovaltion tasoisia lakeja, joiden tarkoituksena olisi kitkeä rasismia poliisin toiminnasta.

CNN uutiskanavan mukaan muistotilaisuuteen osallistuvat Floydin perhe, ystävät sekä joukko vieraita. CNN:n mukaan seremonia on ensimmäinen muistotilaisuuksien sarjassa.

– Joka päivä hänen kävellessään ulkona ihmiset kerääntyivät jonoon, sillä he halusivat tervehtiä ja pitää hauskaa hänen kanssaan.

– Hän oli voimakas ihminen, totesi George Floydin veli Philonise Floyd muistopuheessaan.

CNN kertoo myös, että Minnesotan kuvernööri Tim Walz kokee torstaisen muistotilaisuuden olevan kaikille tilaisuus eheytyä Floydin kuoleman jälkeen.

Asianajaja: Oikeus tulee toteutumaan

Floydin asianajaja vakuutti Floydin muistotilaisuudessa Minneapolisissa, että oikeus tulee toteutumaan Floydin tapauksessa.

– George Floyd ei kuollut koronaviruspandemian uhrina. Kyseessä oli toisenlainen pandemia: rasismin ja syrjinnän pandemia, joka tappoi hänet, sanoi asianajaja Benjamin Crump.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja