Jussi ajoi Kuopion keskustassa kun kananmuna jysähti: Seurauksena rikosilmoitus ja korjaamokäynti

Jussi Vaakanainen ajoi Kuopion keskustassa, kun hänen autonsa joutui yllättäen ilkivallan kohteeksi.

Vaakanainen lähti ajamaan Kuopion keskustassa sijaitsevalta toimistolta maanantaina iltapäivänä. Ulkona puhalsi kova tuuli ja satoi. Vaakanainen oli juuri säätämässä autonsa tuulilasinpyyhkijöiden nopeutta kun kyljessä jysähti.

– Yhtäkkiä kävi ihan jäätävä pamaus. Ihmettelin, että mitä tapahtui, että ajoinko jonkun peilin rikki joltain toiselta. Sitten ajattelin, että eihän se ole mahdollista, kun olen keskellä tietä enkä voi osua mihinkään, Vaakanainen kertoo.

Vaakanainen ajoi syrjään ja huomasi, että oven alapuolella valui kananmunan keltuaista. Kovaa sigahtanut kananmuna oli kopsahtaessaan rikkonut hänen autonsa maalipinnan.

Vaakanainen on joutunut viemään autonsa korjattavaksi, jotta rikkonaiseen maalipintaan ei alkaisi muodostua ruostetta. Korjaamokäyntiin on hukkaantunut työaikaa ja vakuutuksen omavastuukin on maksettava.

– Minun autoni oveen heitetään kananmuna ja joudun maksamaan siitä 150 euroa, mies harmittelee.

Viestejä vastaavanlaisista tapauksista

Vaakanainen ei ehtinyt nähdä kuka tai ketkä olivat munan heittäneet. Hän kertoo olevansa harmissaan siitä, että ilkivallan tekijät eivät näytä ymmärtävän minkälaisen seurauksia he aiheuttavat teollaan.

Vaakanainen kertoi tapauksesta Kuopion Puskaradio -Facebook-ryhmässä. Siellä myös muut jäsenet kertoivat vastaavista tapauksista Kuopiossa, jossa autoja oli heitelty kananmunilla.

Vaakanainen toivoo, että tekijä tai tekijät jäisivät kiinni, jotta hän voisi vaatia heiltä korvauksia. Hän on tehnyt asiasta rikosilmoituksen.

Poliisi: Myös alle 15-vuotias on korvausvelvollinen

Rikoskomisarion Kauko Kuismin Kuopion poliisista vahvistaa MTV Uutisille, että tapauksesta on tehty rikosilmoitus.

Kuismin kertoo, että myös loppukesästä Kuopiossa oli tehty ilmoituksia tapauksista, jossa ohiajaneita autoja päin oli heitelty kananmunia samalla alueella. Tuolloin kyseessä olivat hieman yli kymmenvuotiaat pojat, joista osan nimet saatiin selvillekin.

Tämänkertaisisesta kananmunanheittelijästä tai heittelijöistä ei ole kuitenkaan vielä toistaiseksi varmaa tietoa.

Kuismin toteaa, että kyseessä on ikävä ja harmillinen ilmiö. Rikosnimikkeenä on lievä vahingonteko. Hän muistuttaa, että alle 15-vuotiaskin on korvausvelvollinen teostaan.

Lue myös:

    Uusimmat